rs_1024x666-170113072050-1024.Michael-Jackson-JR-011317

‘Leaving Neverland’ docu over Michael Jackson laat kijkers geschokt achter

Afgelopen weekend ging op het Sundance film festival de film ‘Leaving Neverland’ in premiere. Het is basicly een zelfde soort film/serie als ‘Surviving R. Kelly’ waarin 2 slachtoffers van Mike’s vermeende ‘pedo-praktijken’ aan het woord komen. De docu was blijkbaar zo heftig dat er mensen de zaal verlieten terwijl psychologen sommige mensen geestelijke bijstand moesten verlenen.

De 2 slachtoffers zijn de 36-jarige Australiër Wade Robson en James Safechuck, de jongen die in 1987 met de zanger in een bekende Pepsi-reclame te zien was. De feiten zouden zich hebben afgespeeld toen de jongens 7 en 10 jaar oud waren.

Deze beschuldigingen zijn natuurlijk niet nieuw. Michael Jackson werd echter onschuldig bevonden van alle feiten en de 2 slachtoffers verklaarden destijds tijdens de rechtszaken tegen Jackson onder ede en keer op keer dat de ster ze nooit had aangeraakt. Nu lijkt het erop dat de 2 slachtoffers van mening zijn veranderd en hebben besloten toch een boekje open te doen.

Wanneer de documentaire in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend. Check hieronder een Q&A die werd gehouden met de 2 slachtoffers na de premiere.