5806454-IMG_6267-thumbnail-full

Lego fan bouwt werkende piano van Lego steentjes

Iedereen probeert weleens wat, soms lukt het en soms niet. Zo probeerde iemand een piano te maken van 2798 legosteentjes – en het lukte hem nog ook.

De Lego-piano heeft 25 werkende toetsen die stuk voor stuk verbonden zijn met hun eigen snaren, net als bij een echte piano. Helaas was het onmogelijk om de vleugel echt geluid te laten maken. Het coolste van het product is dat de piano zichzelf kan bespelen op verschillende tempo’s en ritmes. De piano komt samen met een verstelbare pianokruk.

5806429-IMG_6261-thumbnail-full

De Lego-vleugel staat uitgelicht op Lego IDEAS, waar makers ideeen kunnen delen voor nieuwe Lego-sets. Het speelgoedmerk kiest eens in de zoveel tijd ook daadwerkelijk projecten uit, die echt in de winkel komen te liggen. De maker van de piano, SleepyCow, vertelt ”ik denk dat dit een mooie set wordt om studenten mee te laten leren hoe een piano mechanisch in elkaar steekt.

5806434-IMG_6262-thumbnail-full

Fans hebben nog twee jaar om te stemmen op de Lego-piano voordat er bekend wordt gemaakt welk product echt te koop is. Bekijk de video van de piano hieronder.