Kehlani-Press-Photo-3_Photo-Credit_-Arturo-Torres

Wat we kunnen leren van Kehlani’s muziek

Kehlani is één van de meest eigenzinnige R&B zangeressen met haar smooth sound, de meest uiteenlopende collabs en de belangrijke thema’s die zij aankaart. Zo ook nu weer, want vandaag brengt Kehlani haar nieuwe single ‘Toxic’ uit die gaat over toxic relaties.

Kehlani-Press-Photo-4_Photo-Credit_-Arturo-Torres

De R&B zangeres heeft veel collabs op haar naam staan met verschillende artiesten als Chance the Rapper, Zayn, Cardi B en haar recente samenwerking met Justin Bieber. Ze laat zien dat ze alle kanten op kan en iedereen omver blaast met haar stem – het is altijd Kehlani die opvalt. Een andere recente collab van de zangeres is die met Teyana Taylor, waar vele harten sneller van gingen kloppen met die hete visuals. Kehlani’s biseksualiteit is een belangrijke factor in haar muziek zoals in ‘First Position’ met teksten als ‘Say baby, stop messing with those boys get you a lady’. Ook in het nieuwe nummer laat ze zien en horen trots te zijn op haar biseksualiteit. Ze steekt het niet onder stoelen of banken en komt luid uit voor haar interesse in vrouwen, wat inspirerend is voor jongeren die nog in de kast zitten.

In het nummer ‘Nowhere Fast’ kaart Kehlani samen met Eminem ook een belangrijk maatschappelijk onderwerp aan; wapengeweld. Het is een nummer o.a tegen de terroristische aanslagen met teksten als ‘The world’s on fire’ en ‘This whole country is going nuts and the NRA is in our way’. Kehlani’s stem maakt het nummer minder agressief en daardoor toegankelijker voor het grote publiek.

Kehlani-Press-Photo-2_Photo-Credit_-Arturo-Torres

Haar nieuwste single ‘Toxic’ is de opvolger van ‘Valentine’s Day (Shameful)’ die ze eerder dit jaar uitbracht. Dat nummer ging over ontrouw en hoe ze daar mee struggelde. Om verder door te gaan op dit onderwerp, volgt nu de tweede release van dit jaar met dezelfde 90’s R&B vibe. Het gaat over ongezonde relaties die je kapot maken. Het nummer heeft een gevoelige melodie, rakende lyrics en Kehlani’s warme, zuivere stem zorgt ervoor dat de boodschap duidelijk overkomt. Ze geeft mee om voor jezelf te kiezen en relaties te beëindigen als je er alleen nog maar energie aan kwijt bent, in plaats van uithaalt. ‘Toxic’ is geproduceerd door G.Ry, die ook voor hitmakers Drake en Summer Walker gewerkt hebben. Check het nummer hieronder op Spotify en – hear and learn.

_Single Art_PA