pexels-photo-340103

Til je Spotify account naar een hoger niveau met deze geheime features

Er zit meer in Spotify dan je zou denken. Je favoriete grote artiesten vinden via deze app kan prima, maar een onbekendere dj of muzikant vinden is vaak lastiger. Nieuwe muziek ontdekken beperkt zich vaak al tot ‘Discover Weekly’. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Er zijn een aantal trucjes om Spotify optimaal te gebruiken.

Ten eerste het maken van de perfecte afspeellijst op Spotify. Het kost veel tijd om er zelf eentje in elkaar te zetten, of je hebt er gewoon geen zin in. Geen probleem, Smarter Playlists regelt het voor je. Je kunt je eigen bronnen kiezen waar de muziek vandaan wordt gehaald, zoals een artiest of een artiestenradio. Vanuit daar wordt er dan weer een nieuwe lijst samengesteld. Je kunt zelf aangeven hoeveel nummers je per bron wil op nemen in de afspeellijst.

sortyourmusic

Deze lijsten kun je dan nog filteren met Sort Your Music. Hiermee kun je op basis van tempo, populariteit, dansbaarheid en volume nog je afspeellijsten van elkaar scheiden. Als je in een bepaalde mood bent of zin hebt in een specifiek genre, ga dan naar Organize Your Music.

Als je dan je afspeellijsten en soorten muziek hebt georganiseerd, kun je op zoek gaan naar nieuwe artiesten. Artist explorer zorgt er voor dat je soortgelijke artiesten kunt vinden, op basis van artiesten die jij luistert.

Je kunt samples luisteren van de nieuwe artiesten en ze toevoegen aan je zelfgemaakte afspeellijst. Vaak zijn dit hoogstens 20 artiesten. Als je meer wil, kun je via Spotify Artist Network nog heel veel andere artiesten ontdekken van over de hele wereld. Je ziet gelijk in welke landen deze muziek hard gaat.

Mocht je nog steeds vinden dat Spotify je te weinig inspireert met vette muziek, is er altijd nog Forgetify. Hierop vind je alle nummers die nooit beluisterd zijn door iemand op Spotify. Moet toch iets bij zitten dat je nog niet hebt gehoord.

Bron: Motherboard