Schermafbeelding 2017-09-04 om 09.59.38

Mannen met bivakmutsen bezetten dak Amsterdamse islamitische school

Maandag 4 september, voor velen het begin van een nieuw schooljaar. Voor anderen helaas het begin van een nieuw jaar waarin je je weer als een doorgeslagen idioot kan gedragen. Volgens AT5 hebben twee mannen verborgen achter een bivakmuts het dak van een school in Nieuw-West bezet, vergezeld door een groot spandoek waarop staat ‘wie islam zaait, zal sharia oogsten’.

Ondanks hun mogelijke beperking, zijn ze dan wel weer zo slim geweest om hun kanalen op sociale media tegelijkertijd te promoten. 2017, hè, Dit is ‘m. Het Nederlands Verbond dus.

Volgens een verslaggever van AT5 ter plaatse, roepen de twee gemaskerde mannen leuzen als ‘salafisme, terrorisme’. Tevens weet de verslaggever te melden dat werknemers het dak op geklommen zijn en dat dat heeft geleid tot een milde matpartij (‘over en weer flink getrokken en geduwd’, aldus AT5).

De politie is inmiddels gearriveerd om de zaak te kalmeren. Scholieren zijn gedurende de protesten gewoon naar binnen gegaan.

Eén redactioneel woordje hierover: fuck objectieve berichtgeving. Fuck dit soort mensen, die denken met bivakmutsen scholieren te moeten lastig vallen. We kunnen ons hier niet ver genoeg van distantiëren. Accepteer elkaars verschillen en verdiep je in elkaar. Je islamitische, christelijke, homoseksuele of niet-Nederlandse buren zijn allemaal even aardig en ‘gewoon’. Je kunt het best oneens zijn over zaken als religie of andere culturele elementen – maar is dit dan de beste oplossing? Het ‘Nederlands Verbond’?

Vanaf nu het Nederlands Verbod, als je het ons vraagt.

Hier vind je een livestream via AT5, waarop te zien is hoe de mannen van het dak worden gehaald: