fake-instagram-influencer-followers-bots-mediakix-3-598afd4b2185a__700

Marketingbedrijf Mediakix laat zien hoe makkelijk het is om een nep-influencer te creëren

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam gingen de jongens en meisjes van marketingbureau Mediakix voor: eerder dit jaar ‘maakten’ zij ook al hun eigen nep-influencer die binnen no-time ruim 10 duizend volgers had op Instagram.

Mediakix pakte het nog grootser en professioneler aan om te bewijzen hoe makkelijk het is een influencer te ‘creëren’ en op die manier betaalde campagnes en sponsordeals in de wacht te slepen. Het bureau maakte twee accounts: een lifestyle en fashion account en een reis/avontuur account.

fake-instagram-influencer-followers-bots-mediakix-2-598afd4932894__700

fake-instagram-influencer-followers-bots-mediakix-1-598afd46cb80e__700

Voor het ene profiel werd er een model ingehuurd en werden er op 1 dag duizenden foto’s geschoten om een tijdje op te kunnen teren. Voor het andere profiel werden alleen stock-foto’s gebruikt. Van steden én van blonde meisjes met hun rug naar de camera. Per account kocht het bureau duizenden volgers, comments en likes, totdat er een substantieel, ‘sterk’ profiel stond.

fake-instagram-influencer-followers-bots-mediakix-3-598afd4b2185a__700

Met die profielen werden er uiteindelijk twee sponsordeals binnengehaald, elk account eentje. Dus wil je nog een zakcentje verdienen en heb je beperkt startkapitaal? Probeer het met een nep-influencer accountje.

BRON: NSMBL