funxstudiovisualradio

Martin Bosma (PVV) pleit voor het verdwijnen van FunX en noemt het een ‘allochtonenzender’

Heel Nederland weet onderhand wel dat de PVV een extreem rechtse partij is en dat ze naast absurde idealen ook een fascistische kijk op onze samenleving hebben. Dit is gister weer gebleken tijdens het debat over de mediabegroting van 2019, waar Martin Bosma zich op een onacceptabele en kortzichtige manier heeft uitgesproken over de enige hiphop zender van Nederland.

Hij had het namelijk over het feit dat we veel kunnen besparen in de media. Zo vertelde hij dat de NPO moet stoppen met radio en internet, omdat het geldverspilling is en omdat over een paar jaar toch iedereen alleen nog maar commercieel luistert. Niks aan de hand dus, totdat hij over FunX begon. Hij wilt namelijk dat FunX ook van de lucht wordt gehaald en niet omdat het zo een geldverspilling is, maar omdat er toch alleen maar allochtonen naar luisteren. “Dat is een zender speciaal voor allochtonen. Een apartheidszender dus. Verkoop en geniet van de euro’s die binnenstromen.”

Of de uitspraak iets is om zorgen over te maken, betwijfelen we echter wel. Om een volledig radiostation, dat representatief is voor de hele Nederlandse hiphopcultuur, van de lucht te halen omdat er volgens hem niet genoeg Jan Smit gedraaid wordt is natuurlijk complete onzin en zou onmenselijk zijn.