f44a6bf15af869dc8c11358023e4c3de

Marvel hint naar de eerste moslim superheld in de vorm van Ms. Marvel

De Marvel Cinamatic Universe, waar alle films van Marvel toebehoren, krijgt binnenkort haar eerste moslim superheld. Dit gaat gebeuren aan de hand van Ms. Marvel, een vrouwelijke character die in 2014 haar debuut maakte in de comics. De comic draait om de tiener, Kamala Khan uit New Jersey. Kamala vind op een dag uit dat ze superkrachten heeft en de rest spreekt voor zich.

Ze haalt haar inspiratie uit de vrouwelijke superheld Captain Marvel en wordt daar ook vaak mee geassocieerd. Captain Marvel staat op de planning om verfilmd te worden en het is al bekend wie haar gaat spelen. Actrice Brie Larson gaat de rol van Captain Marvel opzich nemen.

Op de vraag of we daardoor ook Ms. Marvel ooit gaan zien in een film was de baas van Marvel duidelijk. “Ms. Marvel, which is another character in the comic books, the Muslim hero who is inspired by Captain Marvel, is definitely sort of in the works. We have plans for that once we’ve introduced Captain Marvel to the world.” aldus Kevin Feige. Er is dus daadwerkelijk een mogelijkheid dat we deze Kamala Khan terug gaan zien op het witte doek.