Screen Shot 2018-09-05 at 15.52.32

Massale steun van celebrities voor Colin Kaepernick na Nike campagne

Was het een goede keuze van Nike om het gezicht van Colin Kaepernick te gebruiken voor de 30ste Just Do It-campagne? De meningen zijn verschillend, de ene ziet het als een heldendaad en de ander als een landverrader.  

Als het je is ontgaan, Keapernick was de NFL-speler die in 2016 als eerste knielde tijdens het Amerikaanse volkslied, als protest tegen de gekke acties van Donald Trump en om zijn onvrede te uiten over het politiegeweld. Deze actie zorgde voor veel commotie in het land. Trump vond dat Kaepernick de Amerikaanse vlag en zijn Militairen beledigde en maande clubeigenaren aan om spelers die knielden voortaan te ontslaan.  

Veel mensen denken op dit moment dat er iets volledig mis is gegaan bij de marketingafdeling van Nike. Is dit een geweldige reclame stunt of wilt Nike hiermee laten zien dat ze daadwerkelijk ergens voor staan. Vele keerde de rug naar Kaepernick, maar Nike omarmt hem en laat de wereld zien dat zij niet bang zijn om risico’s te nemen. Los van alle negatieve reacties op Kaepernick durven ze toch te doen waarin zij geloven.  

De campagne van Nike ‘’Believe in something. Even if it means sacrificing everything.’’ reffereert op de acties van Kaepernick, wat ertoe leidt dat vele in Amerika het sportmerk Nike boycotten. Het internet staat vol met reacties op de campagne en wij hebben deze even op een rijtje gezet. 

J U S D O I T 4 K A P ✊🏾 @kaepernick7

A post shared by QuavoHuncho (@quavohuncho) on

It might be hard. Just do it. Salute @kaepernick7

A post shared by Fabolous (@myfabolouslife) on

Continued thanks to Colin. We support you. Respect.

A post shared by G-Eazy (@g_eazy) on

Natuurlijk waren er niet alleen maar positieve reacties. Racisten riepen namelijk iedereen op om hun Nike producten te verbranden en te vernietigen.

#nike #nikeboycott #kaepernick #theymad

A post shared by Etan Thomas (@etanthomas36) on