8639991677_17d45323a5_b

Mbo’ers jonger dan 18 jaar kunnen vanaf nu ook gratis OV-reizen

Voor veel mbo’ers was het jarenlang een groot raadsel: waarom krijgen hbo’ers onder de 18 jaar al wel een gratis OV en mbo’ers van dezelfde leeftijd niet? Die vraag is nu overbodig: mbo-studenten van onder de 18 jaar kunnen vandaag gratis naar school reizen.

De verwachting is dat ongeveer 100.000 mbo-studenten van 16 of 17 jaar oud gebruik zullen gaan maken van het abonnement. Voor de overige 20 duizend is het abonnement niet interessant.

Volgens de NS en Arriva hoeven we niet bang te zijn voor extra drukte in de treinen, omdat de reizigers groei op landelijk niveau geen grote impact heeft. “Op lokaal niveau kan dit wel effect hebben. Indien nodig zullen we hier met onze dienstregeling op inspelen”, aldus een Arriva-woordvoerdster. NS-woordvoerder Erik Kroeze laat het volgende weten: “De meeste mbo’ers wonen in de buurt van hun school en maken meer gebruik van bus, metro en tram, dan de trein. Het grote verschil zit hem erin dat minderjarige mbo’ers die nu al in de trein zitten, dit straks niet meer zelf hoeven te betalen.”