Memoji-920x518

Dit is wat je kan met een Memoji sticker en hoe je het gebruikt

De nieuwe i0s13 update kwam met een leuke toevoeging: Memoji. Hiermee kan je een emoji van jezelf maken, deze als stickers vesturen, in je story gebruiken en nog veel meer. Wij leggen je vandaag uit wat je precies kan met Memoji en hoe je het moet gebruiken.

Memoji sticker
De makkelijkste en eerste stap die je moet zetten is het maken van een sticker. Dit doe je door naar bijvoorbeeld WhatsApp te gaan en aan de linkerkant van de emoji’s te kijken. Hier klik je op ‘Amoji’ en het plus teken. Dan kan je een eigen Memoji van jezelf ontwerpen en customizen. Je kiest een kapsel, je ogen, neus, sieraden, piercings en meer. Als je dan je 3D poppetje af hebt, klik je op ‘done’ en wordt ‘ie opgeslagen. Nu kun je uit allerlei gezichtsuitdrukkingen kiezen en deze versturen vis WhatsApp.

Change-Memoji-Facial-Hair-eyewear-Headwear-in-iMessages

Memoji op de Instagram Story
Als je nu je Memoji op je Insta story wil, dan moet je de app openen en naar ‘tekst toevoegen’ gaan in stories, en daar staat je Memoji dan weer. Scroll door je Memoji smileys en kies er eentje om toe te voegen en je hebt een nog persoonlijker en unieker Insta verhaal.

Memoji in FaceTime
Tijdens FaceTime kan je ook wat met je 3D avatar. Zo kun je ‘m naast je neerzetten of jezelf er achter verstoppen. Je gaat naar effecten, klikt op de juiste Memoji en je bent klaar.

How-to-Use-Memoji-iOS-12-1

Memoji op je foto’s
Je kan ook een foto of video maken met Memoji: open berichten, type een bericht of ga naar een gesprek, open de camera en ga naar de effectenknop. Dan kun je een Memoji kiezen en deze toevoegen aan je beelden.