Schermafbeelding 2017-11-03 om 11.06.46

Mensen staan uren in de rij voor de nieuwe iPhone X

Vanochtend is de verkoop gestart van Apple’s nieuwe iPhone X. Dus ook op het Leidseplein in Amsterdam hebben mensen uren in de rij gestaan om het toestel in handen te krijgen.

Rico (18) wilde het zekere voor het onzekere nemen en zat donderdagochtend om 10:30 al voor de Apple Store in zijn klapstoeltje. Om 8 uur vanochtend was hij de allereerste die naar binnen mocht.

“Ik heb hem! Ik had de iPhone X besteld, maar was ietsje te laat. Hij zou dus pas rond december geleverd worden. Daarom probeerde ik het in de rij, om hem toch nog sneller te kunnen krijgen,” zei de iPhone lover tegenover het AD. Samen met Rico waren er nog zo’n 40 anderen die de nacht op het Leidseplein doorbrachten voor een nieuwe telefoon.

Overal ter wereld waren mensen die als een van de eersten met een iPhone X door het leven wilden. In het buitenland was het druk in onder meer Osaka, Sydney, Moskou en Georgetown, Washington. Volgens Apple is de vraag naar de telefoon, ondanks zijn prijs, dan ook ‘buitengewoon groot.’ De iPhone X is namelijk het duurste toestel dat Apple heeft gemaakt. De iPhone X van 64GB kost 1159 euro en de variant met 256GB is voor 1329 euro te koop.

Foto’s: ANP