Favor Cover

Met de nieuwe app Favor kom je er eindelijk achter of jij je zo goed kleedt als je zelf denkt

Heb je het idee dat jij je altijd perfect kleedt? Dat je outfit standaard on point is? Dat jij je sowieso beter kleedt dan iedereen in je directe omgeving? Als je al deze vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, beantwoord dan ook de volgende vraag: waar is dat idee op gebaseerd?

Waarschijnlijk op het aantal likes dat je op Instagram binnen harkt of op de complimentjes die je moeder/bae je geeft. Leuk natuurlijk, maar hoeveel is zoiets daadwerkelijk waard? Dagelijks worden er miljoenen likes uitgedeeld op Instagram en dagelijks geven moeders hun kroost miljoenen complimenten. Wil je kleding-wise nou echt eens met een kritisch en objectief oog bekeken én beoordeeld worden? En daarbij niet alleen je eigen eer, maar ook de eer van je stad hoog houden? Dan is het hoog tijd de nieuwe app Favor eens uit te proberen.

bizzey
Favor ambassador Bizzey op de couch represents zijn hometown Amersfoort. To be continued!

Favor geeft jou directe insights op jouw stijl ten opzichte van de stijl van anderen. Hoe dat werkt? Door challenges aan te gaan met je vrienden (om voor eens en altijd te bepalen wie zich het beste kleedt) of met random gebruikers. Je gooit een foto van jouw outje in de Favor app en laat andere gebruikers jouw stijl beoordelen. Word jij eerste in de challenge of kleden andere gebruikers zich beter? Een dergelijke challenge duurt 2 tot 48 uur, na afloop van de challenge krijg je direct te zien of en hoe jouw stijl zich staande houdt ten opzichte van die van anderen.

Favor

De uitslag van de challenge komt vijf seconden in beeld, niks geen likes, niks geen comments. Daarnaast kun je niet te lang juichen of bij de pakken neer gaan zitten, want de volgende challenge staat alweer voor de deur. Bovendien vertegenwoordig je niet alleen jezelf met je stijl, maar moet je ook de eer van je stad hoog houden. Voor je de app kunt gebruiken, vink je namelijk aan uit welke stad je komt waardoor je account gekoppeld wordt aan je hometown. Op die manier wordt er ook gekeken naar welke Nederlandse stad het meest fashion-minded is. Niet uitgekozen door vage mode-experts, maar door jou: de gebruiker van Favor.

unnamed (1)

Het doel van de app? Inspireren, trends ontdekken, je eigen stijl beter leren kennen en een klein stukje rivaliteit natuurlijk. Gezien de enorme hoeveelheid inspiratie-posts, stijlgerelateerde hashtags en busladingen Pinterests-boards zagen de makers van Favor door de bomen het bos niet meer wat betreft mode op het web. Favor geeft jou direct feedback op je kledingkast en inspireert daarnaast door jou andermans outfit te laten beoordelen. ‘Discover fashion and inspire through style.’

Think you got the sauce en ben je benieuwd geraakt naar Favor? Je kunt de app downloaden in de App Store en in Google Play. De website van Favor vind je hier.