pony en stekels

Met deze kapsels was je vroeger echt de shit

Stijlen komen en stijlen gaan, maar kort en pittige kapsels blijven bestaan. Daarnaast zijn er ook een hoop kapsels geweest die hun stempel hebben gedrukt op tijdsperiodes, maar inmiddels zijn vergaan. Wij staan stil bij een greep uit die verloren stijlen die vroeger de shit waren.

De skater boy
skater style
Beeld: Menhairstyletrends

Op je middelbare school, in de hoek van de aula kwam waarschijnlijk altijd een groep skaters samen. Tussen die gasten stond er minstens eentje met deze stijl. Lekker rebels en ook snel klaar. Hand ULTRA WET LOOK GEL door je natte haren jassen en klaar. Fresh AF. Er stond eerst kopje ‘vogelnest’ boven, maar we kregen teveel boze reacties van de vogels zelf.

Stekeltjes
gel stekels
Beeld: Esquire

Laten we heel eerlijk wezen: er is een 60% kans dat jij als jongen dit ook hebt gehad. Soms zie ik nog wel eens gasten rondlopen met stekeltjes. Dan sla ik altijd snel een kruisje en bid voor hun ziel die is blijven hangen in de jaren 90.

Mannen met haarband
haarband man
Beeld: Express

Deze was vooral bekend van David Beckham. Kraken gaan we dus niet doen, want David Beckham bepaalt single handed wat cool is en wat niet. Als je als jongen deze had vroeger, zag je er altijd automatisch verwend uit. Waarschijnlijk was je blond en kon je ook nog goed voetballen. Stomme cool kids. Ik wil mijn jeugd terug.

Kraaltjes
vlechtenkralen
Beeld: Coccinelli

Als meisje heb je dit waarschijnlijk gedragen toen je twaalf was. Gelijk had je: als kind was dit best cute. Voor mensen die ouder dan twintig zijn, heeft het dragen van kraaltjes een serieuzere betekenis. Per één kraal steek je namelijk tien middelvingers op naar de modepolitie.

Die gekke krul haren
ribbels
Beeld: Ohmygoshstyle

Dit dan. Als kind kreeg ik altijd trek in ribbelfrietjes als ik dit zag. Meiden – ik kan het fout hebben – maar deze werd toch vooral veel gedragen met van die veren in je haar? Hillary Duff.

Emo anime kapsels
emo bill
Beeld: fanpop

Als ik me niet vergis heb ik deze in de afgelopen jaren nog steeds gezien. Hij is zeldzaam, maar goed: misschien komt dat ook omdat ik die hele emo-scene gewoon nooit meer zie. Zouden ze dit zijn ontgroeid? Is het uit? Ik ben oprecht benieuwd watskebeurt met die blauwe highlights, gekke vormen en andere anime kapsels.

Platte kuif en stekels
pony en stekels
Beeld: Partyflock

Deze kon je alleen dragen als je ook ‘diamant’ oorbellen in had en een Tomos bezat. Verder gaf dit kapsel een verhoogde kans van 40% op roken en was je waarschijnlijk een koning op Hyves.