Freeman en caine

Metro stelde wat vragen aan de legends Morgan Freeman en Michael Caine van ‘Going in Style’

Het mocht je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat Morgan Freeman nog altijd springlevend is, in december was hij nog in een trailertje van de comedy-film ‘Going in style’ te checken, deze is vandaag trouwens te zien in je plaatselijk cinema. In deze movie besluiten wat gepensioneerde vrienden Wille (Freeman, 79), Joe (Caine, 84) en Alan Arkin (83) uit pure wanhoop een bank te beroven en de buit te gebruiken om die altijd weer confronterende bills te payen – uiteraard omdat vrouwlief daar gelukkiger van wordt.

Vandaar dat je lievelingskrant een ticket naar Londen boekte om eens goed in gesprek te gaan met Morgan Freeman, Michael Caine schoof ook maar gelijk aan. Ergens in een chique Londense hotelkamer opent Mario Wisse met een scherpe vraag, waarop Morgan reageert:

 “Of ik ooit arm ben geweest? Ha, hij vraagt of ik ooit arm ben geweest! Man, we hadden vroeger thuis helemáál niks. Een goede vriendin waar ik vroeger elke zaterdag kwam vroeg me altijd als eerst: ‘Morgan, wanneer heb je voor het laastst gegeten?’ ‘Woensdag’, zei ik dan. Dus hoe arm wil je het hebben?”

Ook Michael had vroeger geen cent te makken:

Toen mijn vader doodging aan leverkanker liet hij me zijn portemonnee met daarin 1 Pond en 13 Shilling na. Er was geen cent thuis, en áls er wat was dan vergokte hij het. Nadat ik in het Britse leger had gediend, ging ik als assistent stage-manager werken. Daar kreeg ik elke dag een warme maaltijd. Mooi meegenomen, want zelf had ik daar geen geld voor.”

De Hollywoodlegendes op leeftijd wonnen alle drie één of meer Oscars. Together speelden Freeman en Caine bijna driehonderd rollen in series en films, waarin zij toevallig zes keer zij aan zij op het witte doek verschenen. We hoeven je vast niet uit te leggen welke dat waren; Wat een legends! Gevraagd of ze het allemaal nog een beetje uithouden, antwoordt Morgan:

“Natuurlijk voel ik me af en toe wat versleten en natuurlijk heb ik last van allerlei kwaaltjes. Maar heel veel last heb ik daar gelukkig niet van. Als ik opsta voel ik me meestal een jaar of 55. Tot ik in de spiegel kijk, dan realiseer ik me dat ik een stuk ouder ben.”

Volgens Caine hoeven ze het in ieder geval niet meer voor het geld te doen, of toch wel?

“We verdienen goed geld nu, dat is ook een van de redenen om te blijven werken. Maar ik zeg alléén ‘ja’ tegen dingen die ik écht leuk vind. Geen commercials dus. Hoewel. Vorig jaar heb ik wél een commercial gedaan. Daar krijg je zo belachelijk veel geld voor. Daarvan kon ik mijn dochter een huis cadeau doen. Van die jaren in armoede heb ik namelijk één ding geleerd: arm wil ik nóóit meer zijn.”

Source: Metro