Nieuwe-EP-van-Kempi-in-de-maak

Dit zijn mijn favoriete liedjes over drugs verkopen

Hier volgen liedjes die gaan over drugs verkopen. Waarom? Daarom! Nee, maar zeg nou zelf, natuurlijk heb je liedjes met een positieve boodschap die als doel hebben onze kennis te verrijken en de ogen te openen van onze o zo domme maatschappij. Maar fuck that for now. Er is naast het Instagram account van Dan Bilzerian en het aapje van French Montana niet veel cooler dan een goed liedje over drugs verkopen. Het koken, verpakken en natuurlijk het belangrijkste: het aan de man brengen ervan. Veel details maar ook veel in het midden laten, een liedje dat zo cool is dat je spontaan zin krijgt om een pak soda op het vuur te zetten of om even je plug te bellen. Dus verstop je Nokia 3310, stash je stash en geniet terwijl ik je de 5 beste drug sell songs voorleg. En nee, ’10 Crack Commandments’ staat er niet tussen. Lekker voor je!

1. Clipse – Grindin’

Er zijn weinig liedjes waarbij je de beat letterlijk op een tafel kan slaan of kan na neuriën en mensen je niet met een verwarde blik aan gaan kijken maar precies weten waar je het over hebt. Pharrel loog geen enkel woord toen hij Clipse introduceerde als iets wat we nooit zouden vergeten. Ruim 10 jaar later is ‘Grindin’ nog steeds een van de meest pakkende en wellicht verpopte nummers (ja, verpopt is een woord) over keihard drugs verkopen.

2. Kempi- Coke Moet Gepusht Worden

Een ware klassieker van Du Gramma Boy. Die naam heeft hij blijkbaar niet zomaar gekregen want “dit is die coke- coke anthem”. Kempi schets hier een perfect beeld van hoe de gemiddelde drugsverkoper te werk gaat, maar dan niet op een snitch achtige manier – eerder fucking hard! Ik zong dit uit volle borst mee en toen zat ik in groep 8. Beeld je nu jongens in van rond 11, 12 die in pauze zinnen blèren als ‘’ coke wordt gepusht en de money doubled up’’ #FREEKEMPI

3. Rick Ross – Hustlin’

“Who the fuck you think you fucking with I’M THE FUCKING BOSS’’. Zo stapte Rick Ross 5 jaar geleden de game binnen. Als een baas. Met een bazen anthem. Mede door dit liedje verdiende hij een groot contract bij Def jam. Maar ‘Hustlin’ was veel meer dan het echte begin van Rozay’s career. Het was toegankelijk. Je hoefde niet perse drugs te verkopen om op je hustle te zijn, maar één ding was zeker: wat deed je? Hosselen, wanneer? Everday! In Miami, of zoals Rozay het liever noemt MIYayo, is dit liedje nog steeds een classic. Je geeft even geen fuck om het feit dat rick Ross gewoon een ex cipier was en dat de echte Rick Ross gewoon vast zit. Want hey, liever goed gestolen dan slecht verzonnen, toch? WHIP IT REAL HARD WHIP IT WHIP IT REAL HARD!

4. Young scooter- Colombia

Van al die klassiekers maken we een klein sprongetje naar het heden, vorig jaar om precies te zijn. Wat een normale dag voor mij lijkt te worden eindigt in een.. oké ik overdrijf maar wat een tof liedje is dit toch van Young Scooter, afkomstig uit Atlanta en tevens bff van Future. Waarschijnlijk is dit het liedje wat je in je hoofd hebt als net uit het vliegtuig stapt met 100 kilo puur op je. En ik was niet de enige fan, Dit liedje blies zo op dat hij Rick Ross, Birdman en zelfs Gucci Mane heeft weten te strikken voor de remix.

5. Migos – Bando

Er zou sowieso een Migos track op deze lijst komen, welke was nog ff de vraag want alle liedjes van Migos gaan stiekem over drugs verkopen en mensen vermoorden, alleen op zo catchy manier dat je gewoon kan meezingen zonder je hierbij gek te voelen. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op Bando. Om te beginnen is Young Rich Niggas sowieso de hardste mixtape sinds ever, en Bando is de absolute anthem, Bando is een begrijp geworden. In een zogeheten Bando gebeurt alle magie of zoals Quavo aangeeft: “Made a 100 bands just of pots and pans.”