Schermafbeelding 2018-03-16 om 11.55.42

Na een fout van Snapchat zorgt nu Rihanna ervoor dat het bedrijf honderden miljoenen verliest

Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat, heeft een nieuwe hobby: L’s vangen. Nadat een tweet van Kylie Jenner het bedrijf behoorlijk wat geld kostte, heeft Snapchat zichzelf nu in de vingers gesneden door Rihanna voor schut te zetten.

De app kwam met een advertentie om zijn gebruikers het bekende spelletje “Would You Rather” te laten spelen. De keuzes die Snapchat zijn gebruikers voorlegde gingen als volgt: Zou je liever ‘Rihanna een klap zou geven’ of ‘Chris Brown een stomp zou geven’. Een smaakloze verwijzing naar het incident tussen de twee uit 2009.

Snapchat liet al gauw weten dat het om een foutje ging en bood zijn excuses aan. “The advert was reviewed and approved in error, as it violates our advertising guidelines. We immediately removed the ad last weekend, once we became aware,” aldus Snapchat. Maar het kwaad was al geschied en waardoor Rihanna zich genoodzaakt voelde om te reageren.

Het resultaat van haar reactie? De prijs van aandelen van het bedrijf daalde volgens CNBC met bijna vier procent, wat inhield dat de marktwaarde van het bedrijf met zeshonderd miljoen dollar daalde.