abundance-bank-banking-banknotes-259027

Nederland had nog nooit zoveel miljardairs als nu

De miljonairs in Nederland worden steeds rijker. Quote heeft een nieuwe lijst gemaakt met de 500 rijkste Nederlanders, en daaruit blijkt dat we in ons land 37 miljardairs tellen. Dit is een recordaantal miljardairs, in 2018 waren het er nog zes minder.

De allerrijkste van Nederland is de vrouw Charlene de Carvalho-Heineken, die met de opkomst van alcohol vrij bier van Heineken het afgelopen jaar 14,2 miljard extra verdiende. Daarna komt Frits Goldschmeding met een vermogen van 4,4 miljard. Hij is er op achter uitgegaan, maar staat dus nog steeds op nummer twee staat. Ooit stond hij helemaal bovenaan en was de rijkste man van Nederland. Als derde komen Gerita en Inge Wessels met 3.6 miljard, dan John de Mol met 2,7 miljard en op nummer vijf Ralph Sonnenberg met 2,6 miljard.

via GIPHY

Wat die rijkste mensen doen? Charlene is zoals haar achternaam al verraad, van Heineken. Frits is eigenaar van Randstad, het uitzendconcern. De zussen Gerita en Inge hebben een mega vermogen door het bouw- en vastgoedimperium van hun vader. John heeft natuurlijk Endemol en Talpa, en Ralph? Die is van de luxaflex.

Bron: Quote