13569047

Nederlanders bedenken een “nieuwe” naam voor de vagina en komen bij ‘Poenie’

Dit is dus de reden dat steeds minder mensen naar de radio luisteren. In het NPO 2-programma ‘De Wild in de Middag’ hebben vele luisteraars de plank goed misgeslagen inclusief de radio host. Zo werd er tijdens het programma een nieuwe woord gezocht voor de vagina. De mensen konden stemmen op hun favoriete woord en de winnaar werd ‘Poenie’.

De plank wordt volledig misgeslagen door het feit dat het wordt gebracht als ‘nieuw’ woord. Terwijl dit woord al bestaat in Sranang Tongo en veelvuldig wordt gebruikt op straat. Dit zorgde dus ook voor de nodige reacties van de Surinaamse gemeenschap. O.a. Roue Verveer, Baba Yaga, Howard Komproe en Mitchel Esajas proberen de mensen te schoolen over hun ‘nieuwe ontdekking’.


View this post on Instagram

Je kan niet zomaar woordjes uit het Surinaams overnemen zonder de regels te kennen!! 😂Let op‼️#LeefEnLach

A post shared by Roue Verveer (@roueverveer) on


View this post on Instagram

“Piemel” kan niet meer‼️ Ik lees net dat de vagina nu de nieuwe naam “poenie” heeft. Dat is uit het Surinaams opgenomen. Dat klopt helemaal👍🏾🇸🇷 In het stuk staat ook dat “Piemel” voor “penis” wordt gebruikt want Poenie en Piemel passen goed bij elkaar😳 Daar ben ik het niet mee eens. “Piemel” klinkt echt heel suf!😭Ik heb een beter alternatief. Ook uit het Surinaams🇸🇷 En dat past helemaal perfect bij “Poenie”🎉 Dat heb ik al haarfijn uitgelegd in mijn show “FF wat Anders” waarmee ik tourde van 2013-2015. Tag zoveel mogelijk mensen als je het met me eens bent dat mijn alternatief beter is dan “Piemel”😂SWIPE VOOR HET HELE VERHAAL‼️#LeefEnLach #PiemelKanNietMeer #PiemelHoortNietBijPoenie @ruuddewild @nporadio2 @nosstories @nos @rtlboulevard @shownieuwssbs6 @dwddtv @beauvaned @eversstaatop @coenensander @rtllatenight @bridgetmaasland @qtrustfull https://nos.nl/artikel/2263209-de-vagina-heeft-een-nieuwe-naam-poenie.html

A post shared by Roue Verveer (@roueverveer) on