pexels-photo-576831

Vader en zoon vinden anti-katerpil uit

Een pilletje om je kater tegen te gaan klinkt misschien als een droom, maar dit kan werkelijkheid worden. Geneeskundestudent Niels Pesser heeft namelijk samen met zijn vader, wie apotheker is, een anti-katerpil uitgevonden.

De vader en zoon hebben vier jaar aan de pil gewerkt. Ze gebuikte de ervaring van de student geneeskunde en de kennis van de apotheker om de pil te ontwikkelen. Nu vraag je je vast af wat er dan in deze heilige pil zit. Nou, het antwoord is groene thee in combinatie met een ander geheim ingrediënt. De twee willen deze niet bekend maken, want ze zijn bang dat grote bedrijven deze anders zullen inpikken.

Hoogleraar Frank Russel zocht uit of dit wonderpilletje wel echt werkt. Hij deed daarom onderzoek naar het verband tussen groene thee en katers, en zei hierover: “Het verband bestaat wel, alleen het is nooit aangetoond dat het een kater volledig kan doen verdwijnen. Op basis van wat ik lees, acht ik het onwerkzaam.” Het blijkt dat een lichaam normaal een uur de tijd nodig heeft om een glas alcohol af te breken. Met deze pil wordt de tijd verkort naar 50 minuten. Zo’n groot verschil is dit nou ook weer niet.

Toch zegt de student Niels Pesser dat hij al goede berichten heeft gehoord over het gebruik van zijn medicijn. Mensen blijken geen last meer te hebben van hoofdpijn of misselijkheid. Of dit echt zo is, of dat het gaat om een placebo-effect is nog maar de vraag. Mocht je dus een belangrijke afspraak in de ochtend hebben maar wel een nachtje willen doorzuipen, dan kun je misschien toch het beste lekker veel ontbijten en een kop groene thee drinken.