Screen Shot 2018-02-07 at 11.13.57

‘Nederlandse’ Ghanees Akwasi wordt vlaggendrager op de Olympische Winterspelen

Een verhaal in de categorie ‘come-up story’. Zo kan je het verhaal van de Ghanese Akwasi Frimpong zeker wel noemen. Van immigrant naar vlaggendrager voor zijn land op de Olympische Spelen. Op 8-jarige leeftijd verhuisde Akwasi naar Nederland, de Bijlmer om precies te zijn.

Op vroege leeftijd bleek Akwasi een getalenteerde sprinter te zijn, echter moest hij door blessures zijn droom opgeven. Hij liet het hier niet bij zitten. Hij stapte gek genoeg over op een andere sport, Skeleton. Dit is een wintersport die verwant is aan het bobsleeën en rodelen. Skeleton is een vorm van sleeën waarbij de sporter op de buik liggend met het hoofd vooruit op de slee naar beneden glijdt.

Dertien jaar lang duurde het voordat Ghanees Akwasi Frimpong zich officieel Nederlander mocht noemen. Echter gaat hij niet uitkomen voor Nederland maar voor zijn geboorteland Ghana. Hij plaatste zich begin dit jaar officieel voor de Winterspelen en omdat hij de enige Ghanees is die mee doet, mag hij ook meteen de vlag dragen tijdens de openings ceremonie.

Bron: AD.nl