Nederlandse rappers

Deze Nederlandse rappers uit ’00 mogen we niet vergeten

Stel je dit voor: Je hebt net je strippenkaart  in tram gestempeld en gaat met je walkman en koptelefoontje zitten. Je luistert de nieuwste tunes van je favoriete Nederlandse rappers – die je gister avond tot laat heb gebrand op een CD –  om vervolgens uit te stappen in het centrum. Daar shop je de freshte swag, very low waisted jeans, een velours tracksuit of juist een mega baggy broek en oversized T-shirt.

Wij brengen je terug naar het millennium jaar en spelen in op misschien wel jouw jeugdsentiment. Want deze Nederlandse rappers hebben geschiedenis geschreven voor de Hip Hop cultuur in Nederland en mogen absoluut niet vergeten worden.

Lange Frans en Baas B


Dit bericht bekijken op Instagram

LFBB 2.0 #lfbbofficial

Een bericht gedeeld door Lange Frans (@langefrans) op


♫ Mee naar Diemen Zuid, Mee naar Diemen Zuid, Mee naar Diemen Zuid, want je ziet er lekker uit ♫  Onlangs zijn de heren na een break weer bij elkaar.

Opposites


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Opposites (@theoppositesnl) op


Deze mannen kwamen onlangs meerdere keren bij elkaar zoals op Lowlands of Appelsap – ‘Slapeloze Nachten’ en ‘Sukkel Door De Liefde’ vergeten we nooit.

Yes R


Dit bericht bekijken op Instagram

The show goes on 😀..vandaag weer shows rocken door het land Diemen & BeenNDonk #wishoutdoor2019

Een bericht gedeeld door Yes-R (@yesr) op

Vroeger kon je ‘Uit Elkaar’ wel duizend keer luisteren toen je met een gebroken hart thuis zat, omdat je crush iemand anders uit de klas leuk vond.

Brace

Brace kan moeilijk ontbreken in dit rijtje. Zodra iemand het nummer ‘Moppie’ of Vraag jezelf eens af’ opzet, heb je het direct in je hoofd. En dan hebben we het nog niet eens over ‘Leipe Mocro Flavour’ gehad. Wat een tijd.

Opgezwolle


Ook Opgezwolle mogen we niet vergeten; de rapformatie met Sticky Steez, rapper Phreako Rico en producer Delic. De groep uit Zwolle nam Nederland over met albums ‘Vloeistof’ en ‘Eigen Wereld’.

The Partysquad


Dit bericht bekijken op Instagram

🤘🏽🤘🏽

Een bericht gedeeld door THE PARTYSQUAD (@thepartysquad) op


The Partysquad – wat zijn we losgegaan tijdens die vieze brugklas feesten waar iedereen met elkaar schuurde en meeschreeuwde met nummers als ‘Wat wil je doen’ en natuurlijk ‘Stuk’.

Brainpower


Dit bericht bekijken op Instagram

Happy belated birthday to @xzibit ps: note the official 8 Mile beanie 📸 @geepatta #tbt ‘02

Een bericht gedeeld door mcbrainpower (@mcbrainpower) op

Brainpower is ook een held uit de vroege jaren van ’00. ‘Vlinders’ kwam voor in de film ‘Afblijven’ en was het favoriete nummer van elke puber.

K Liber


Dit bericht bekijken op Instagram

@k_liber4life met @celinehuijsmans @shownieuwssbs6 kijk vandaag 29-07-2018 op sbs 23.00u

Een bericht gedeeld door K-Liber (@k_liber4life) op

Deze Nederlandse rappers hebben bangers die tot op de dag van vandaag in de club gedraaid worden. Denk aan ‘Viben,‘ ‘Magnifico‘ en ’24/7′.