Hij-is-een-zij-2-e1547019288993

Nederlandse transseksuele man is zwanger

De 20-jarige Ruben vertelt in de eerste aflevering van ‘Hij is een zij’ met Jan Kooijman zijn verhaal over zwanger zijn en in een transitie zijn. ‘Ik hoop dat ik dit kan,’ vertelt hij.

Ruben was 20 jaar geleden geboren als Suzanne. Hij kwam erachter dat hij zich meer als een jongen voelde en kwam uit de kast als transgender na het zien van een programma over transgenders. Samen met dit allemaal ontstond de liefde met zijn vriend Kelvin. De twee wilden graag een kind voor de transitie van Ruben en al gauw werd Ruben zwanger.

Door de zwangerschap wordt dus de transitie uitgesteld. Ruben moet negen maanden wachten met de transitie en dat valt niet mee vertelt hij. ”Ik zet mezelf nu al negen maanden opzij.” Wanneer het kind ter wereld gebracht is zal deze geen borstvoeding krijgen. Ruben wil zo snel mogelijk beginnen aan de transitie en vindt de negen maanden zwanger al lang genoeg. Ondanks alles is het stel natuurlijk heel blij met het kind. ”Het is het helemaal waard,” vertelt Ruben tegen Jan Kooijman. Ook kan hij niet wachten met het beginnen van slikken van hormonen. Hij gaat een zware tijd tegemoet, vindt Kooijman. Ben je benieuwd naar het hele verhaal en die van zeven andere transgenders? Bekijk de aflevering hier terug.