1552594405640

Netflix brengt vandaag nieuwe true crime docu uit over de vermissing van Maddie McCann

Netflix komt dit weekend weer met een true crime docuserie naar buiten. Dit keer wordt er gekeken naar de wereldberoemde vermissingszaak van Maddie McCann. Dit is een zaak uit 2007 die de wereld een tijdje in zijn greep had. Er werd destijds onderzoek gedaan op grote schaal, maar Maddie werd nooit gevonden.

Maddie verdween op 3 mei 2007 uit een vakantie huis in Portugal. Ze was daar op vakantie met haar hele gezin.  Terwijl de ouders uiteten waren, sliepen Maddie en haar broertje en zusje in het appartement. Toen de moeder bij de kinderen ging kijken of alles oké was, was Maddie verdwenen.

De ouders van Maddie vermoeden dat er sprake was van een ontvoering. Echter heeft de politie hier nooit bewijs voor gevonden in het huis. De ouders leggen daarna meerdere verschillende verklaringen af over de verdwijning, wat natuurlijk best vreemd is.

In de documentaire komen meerdere experts aan het woord en meer dan veertig mensen zijn ondervraagd over de zaak. De documentaire duurt 8 aflevering en is van dezelfde makers als de documentaire over het mislukte Fyre festival.