kingofboys

Netflix classics voor als je wat meer tijd hebt

Je hebt nu misschien wel zomervakantie, maar op dit moment is het niet super lekker weer. Tijd om weer door Netflix te scrollen dus. Dit zijn onze tips voor als je wat meer tijd te doden hebt.

The Irishman

Een echte maffia-film met in de hoofdrollen Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci en Harvey Keitel. Deze cast-lijst is eigenlijk al genoeg reden om de film te kijken, toch? Robert De Niro speelt in deze (deels waargebeurde) film de rol van maffia-hitman Frank Sheeran. We nemen een kijk in zijn leven en zien hoe hij zijn persoonlijke leven combineert met zijn leven als maffia-hitman. Met alle gevolgen van dien. Het is een lange zit (3,5 uur), maar er gebeurt genoeg om je zoet te houden.

Saving Private Ryan

In maart is de klassieker Saving Private Ryan te zien op Netflix. Een oude, maar gouden filmtip. De film vertelt het verhaal van Captain Miller, die de opdracht krijgt om private James Ryan (Matt Damon) uit de oorlog te halen. Hij is namelijk de enige nog levende man van de Ryan-broers die in de oorlog gesneuveld zijn. Captain Miller en zijn team zoeken stad en land af en offeren veel op. Deze tijdloze en meeslepende film is een echte classic, geregisseerd door Steven Spielberg.

King of Boys

Dit pareltje is minder bekend, maar zeker de moeite waard om te checken. We volgen zakenvrouw Alhaja Eniola Salami (gespeeld door Sola Sobowale) naar een veelbelovende politieke carrière. Het enige wat dit nog kan verpesten is haar connectie met de onderwereld. We worden 182 minuten lang meegenomen in de struggles die het pad naar succes met zich meebrengt.