jo

Ochtendseks kan helpen om je man beter te laten presteren in bed

Je hoort het vaker: ”Ochtend seks is een beter begin van de dag dan een een kop koffie”. Het lijkt er nu zelfs op dat er nog een heel goede reden is om de dag te beginnen met een goede beurt, uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat daglicht helpt voor de man om beter te zijn in bed.

Onderzoekers aan de universiteit van Siena deden namelijk een onderzoek met 38 mannen met een laag libido en gaf de helft van deze groep mannen twee weken lang elke ochtend een dosis daglicht. De mannen brachten deze ochtenden door in een ruimte waarin daglicht werd toegediend. De andere helft van de mannen werd in een ruimte gestopt waar het licht minder fel was.

Het onderzoek wees uit dat de mannen die in de ruimte zaten waarin het licht het felst was, de mannen een seksuele bevrediging voelden met een gemiddelde score van 6,3 uit 10. Dit getal was een stuk hoger tegenover de groep mannen die minder daglicht kregen, zij gaven namelijk een gemiddelde score van 2,7 aan.

Proffesor Faglioni, het hoofd van het onderzoek, zei dat er een hoop mogelijke redenen waren waarom het daglicht de mannen zou helpen. Een van de mogelijke redenen zou zijn dat daglicht de pijnappelklier remt, wat resulteert in een hoger testosteron gehalte

Een hoger testosteron gehalte helpt omdat hierdoor het libido van de man stijgt en de man makkelijker nog een keer klaar kan komen. In het noordelijk-halfrond zakt het testosteron level van de man vanaf november tot april – en stijgt het weer geleidelijk vanaf de lente, met een piek in oktober.

Dit effect is ook te zien aan het aantal baby’s in juni, het hoogste aantal van het hele jaar. De ruimte met daglicht waarin de mannen zaten, imiteert dus eigenlijk wat de natuur zelf ook doet.

Je zou dus het hele jaar gebruik kunnen maken van licht therapie om je testosteron level omhoog te krijgen. Echter is het nog niet toegankelijk voor iedereen aangezien het nog in onderzoek is. Professor Faglioni zegt dat wanneer het onderzoek word gedaan met grotere aantallen mensen, dat er een grote kans is dat het kan worden ingezet voor mannen met een laag libido.

Doe ‘s ochtends dus even een wasknijper op je neus als je niet tegen zijn ochtend adem kunt, want misschien loop je wel de beste seks mis.