EF17_FB Ad_1200x628_Ronde3_TOTAL LINE UP_V6_@2X

Ook dit jaar heeft Encore Festival weer de ideale mix tussen buitenlandse rappers, Nederlands talent en DJs

Sinds de eerste editie van Encore Festival in 2014 zijn wij vaste bezoekers van het jaarlijkse festival. Waarom? Omdat Encore elk jaar kwaliteit levert op elk denkbaar gebied. Zoals? Laat ons je even bijpraten over een aantal dingen die altijd als een paal boven water staan wanneer het over Encore Festival gaat:

1. De line-up is altijd on point en perfect uitgebalanceerd.
encore 2
Elk jaar flikt Encore het weer: ze bundelen het beste Nederlandse raptalent, een paar gevestigde, grote namen uit het buitenland én de beste DJs die deze aarde bewandelen. Elk jaar, dus dat is in 2017 niet anders. Met headliners als Migos en Tory Lanez zit je sowieso al geramd, voeg daar Mula B en Louis, Kevin en Jonna aan toe en vermenigvuldig dat rijtje dan weer met DJ Abstract, Drivah en Snelle Jelle. Wat heb je dan? Een explosieve cocktail die de NDSM-werf op haar stevig gefundeerde grondvesten gaat doen schudden.
En hadden we al gezegd dat Encore dit jaar Migos naar Amsterdam haalt? Het collectief uit Atlanta dropte één van de allerhardste albums van het jaar (ja, dat durven we nu al te zeggen) en hebben ook live een reputatie die strekt tot over de hele wereld, zoals blijkt uit onderstaande video met beelden uit Nigeria.

2. De NDSM-werf is de ideale locatie voor een hiphopfestival.
13151792_1346668005349050_8234541545038569668_n
De industriële omgeving van de NDSM-werf past perfect bij de hiphopbeats die galmen over het beton en tussen de muren van de scheepsloodsen. Wie uit de stad komt of via CS komt, heeft daarnaast de leukste pont-overgang van het jaar. Op de pont staat namelijk ieder jaar een DJ die jou in de juiste sferen draait terwijl je het IJ oversteekt. Ook met de auto is het NDSM-terrein goed te bereiken en er is altijd meer dan genoeg parkeerruimte. Ook belangrijk toch?

3. Op Encore Festival lopen elk jaar de mooiste mensen rond.
vrouw2-1
No lie. Misschien omdat iedereen zijn/haar beste outje aan heeft. Misschien omdat de zomer op zijn einde loopt en iedereen mooi gebruind en uitgerust richting NDSM komt. Wij weten het niet en kunnen alleen maar reachen naar verklaringen. Feit is dat Encore ieder jaar het allermooiste festivalpubliek van het hele festivalseizoen trekt. Als je ons niet gelooft, kom zelf dan maar eens kijken dit jaar.

4. Het is een van de weinige festivals die de clubsfeer effectief vertaalt naar een festivalterrein.
14476
Een goede club-vibe buiten een club? Encore krijgt het op het Encore Festival standaard voor elkaar. Is het het publiek, de aankleding of zijn het toch de tunes? Wij gokken op een mix van al deze factoren. Feit is dat het unieke sfeertje dat Encore altijd in de Melkweg creëert moeiteloos vertaald wordt naar de festivalsetting. En dat is een compliment waard.

Ben je na deze 4 feitelijkheden nog niet zelf naar de site van Encore Festival gesurft? Geen stress. Je koopt de kaartjes voor 19 augustus namelijk hierrr à 49,50 per stuk.