pancake

Op deze manier mislukken jouw pannenkoeken nooit meer

De perfecte pannenkoek, bestaat het? Een regular pannenkoek heeft een vrij simpel recept en zou eigenlijk geen uitdaging moeten zijn om te maken. Maar het is een ongeschreven regel dat de allereerste pannenkoek die je bakt mislukt, toch? Wrong! Met de volgende tips maak je indruk als je de volgende keer pannenkoeken bakt:

Verse ingrediënten
Het klinkt als vanzelfsprekend en toch nemen we dit weleens voor lief, maar het is écht zo: hoe verser de ingrediënten, hoe beter het resultaat. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van de ingrediënten. Gebruik dus geen oude eieren bijvoorbeeld.

Gebruik een grote garde
Hier denken we niet zo snel over na, maar een grotere garde zorgt voor een luchtiger beslag en dus een luchtiger pannenkoek.

Mix niet te lang
Wat is lang? Over het algemeen kun je mixen tot het beslag glad is. Als je te lang mixt, wordt de kans groter dat er gluten in je beslag ontstaan en dit maakt je pannenkoeken taai. De oplossing? Love de extra klontjes die er in je beslag zitten.

Goede koekenpan
Ook dit bepaalt de kwaliteit van je pannenkoeken. Koop één keer een goede koekenpan en zie het als een investering in happiness. Kies er dan wel eentje met een dikke bodemlaag die de hitte goed verspreidt, want dat is het geheim achter een goede koekenpan.

Olie vs. boter
Ja, wat is nu het best? Pannenkoeken die met boter zijn gebakken worden over het algemeen het lekkerst gevonden, maar boter verbrandt snel. Dus het is wel belangrijk dat je altijd on top of your pancake-game bent.

Als je begint met deze tips, maak je binnen no time de perfecte pannenkoek, vanaf de allereerste die je bakt – yessirrrr!

via GIPHY