o-PREGNANCY-facebook

Op deze manieren kun je zwanger raken zonder daadwerkelijk seks te hebben

Even een mogelijke aanvulling op de seksuele voorlichtingslessen die je kreeg in groep 7/8: je kunt wel degelijk zwanger raken zonder daadwerkelijk vaginale seks te hebben. Hoe dan? Dat zullen we je even haarfijn uitleggen, want kennis is macht.

Eerst wat feitjes over sperma: 1. Per mannelijke ejaculatie komen er ongeveer 70 miljoen zaadcellen uit het mannelijke geslachtsdeel, oftewel 3,5 milliliter. 2. Sperma is ‘ontworpen’ om richting een eicel te zwemmen. Daarom kan een zaadcel van de vulva de vagina in zwemmen indien de zaadcel zich dichtbij de vaginale opening bevindt. 3. Sperma kan ook ‘out in the open’ tot een paar minuten overleven. Hoewel niet helemaal duidelijk hoe lang, staat het vast dat het in ieder geval enkele minuten is.

zaadcel

Nu je weet hoe ‘hardnekkig’, overvloedig en ‘atletisch’ sperma is, hieronder een aantal manieren hoe sperma er dan voor kan zorgen dat jij/je vriendin zwanger raakt zonder vaginale seks te hebben.

1. Wanneer een man klaarkomt dichtbij de vulva.
heyyy
Wanneer het zaad al dichtbij de vagina is, is het goed mogelijk dat het op eigen kracht of met wat onbedoelde hulp in de vagina komt. In theorie kan sperma zelfs door stof (aka kleren) doordringen, maar de kans is vrij klein dat het gebeurt.

2. Wanneer er nog sperma aan handen zitten die later in de vagina gaan.

Wanneer er zaadcellen op handen komen die later nog in (de buurt van) de vagina komen, bestaat de kans dat de cellen nog leven en zich een weg naar een eicel zwemmen. Dit geldt ook voor seksspeeltjes.

3. Onbeschermde anale seks.
anigif_sub-buzz-28602-1491238103-1
Het zaad zou uit de anus kunnen lopen en in de vagina kunnen komen. De kans is tamelijk klein dat dit gebeurt, maar het is zeker niet ondenkbaar.

Samengevat: hoe dichter sperma in de buurt komt van de vagina, hoe groter de kans op een zwangerschap. Laat dit je verder overigens niet al te zeer afschrikken, de kans is statistisch gezien bijzonder klein dát je op een dergelijke manier zwanger wordt. Doch, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

BRON: Buzzfeed