pizza in amsterdam

Op deze plekken in Amsterdam eet je meesterlijke pizza’s

Onlangs deelde we al onze favoriete restaurants voor sushi, roti en burgers en vandaag gaan we onze favoriete pizza plekken in Amsterdam met je delen. Dikke, rijkelijk belegde pizza’s met veel kaas of Italiaanse dunne pizza’s met truffel; elke pizzasoort komt aan bod. Check hieronder een rijtje met de lekkerste pizza’s van Amsterdam.

Pizza Beppe


Dit restaurant is redelijk nieuw in Amsterdam, sinds kort zitten ze ook op de Middenweg in Oost. Hier eet je heerlijke, dikke Napolitaanse pizza’s die rijkelijk belegd worden. Kwaliteit staat hier voorop, dus je weet zeker dat je goed eten voor je neus krijgt: de pizza spot heeft namelijk een ‘Associazione Verace Pizza Napoletana’ keurmerk. Dit betekent dat ze op een authentieke, Napolitaanse manier hun pizza’s bereiden.

Il Sogno


Dit bericht bekijken op Instagram

Wordt dit de nieuwe pizza speciale van @ilsognostore ?

Een bericht gedeeld door Il Sogno 🍕🇮🇹 (@ilsognostore) op


IL SOGNO is een Italiaans restaurant en winkel waar je naast lekkere, dunne Italiaanse pizza’s ook onweerstaanbare toetjes vindt zoals tiramisu en schepijs. Ook kun je hier terecht voor lekkere wijn en koffie. Als je van truffel houdt, moet je die pizza maar eens proberen. Je kan hier trouwens ook afhalen.

De Pizzabakkers


Dit bericht bekijken op Instagram

Perfect je weekend afsluiten met onze houtoven pizza’s! 🍕🍕

Een bericht gedeeld door De Pizzabakkers (@depizzabakkers) op


Bij De Pizzabakkers is het altijd druk en dat is een goed teken. Ze bestaan dan ook al 10 jaar! De Romeinse pizza’s (dus knapperig en luchtig) zijn niet al te duur en door het gezellige interieur is het ook nog eens een perfecte date spot.

Loulou Pizzabar


Dit bericht bekijken op Instagram

HEMELSE GLUTENVRIJ 💥✨⚡️

Een bericht gedeeld door Loulou Pizzabar Amsterdam (@louloupizzabar) op


Voor wie van een beetje extra houdt, moet hier naar toe. Ze hebben de meest originele en lekkerste smaakcombinaties en de pizza’s zien er strak uit. Het restaurant is mooi met de blauwe tegeltjes en en bloemen op tafel en daardoor is het ook een romantische spot. Voor lekkere gin tonics ben je hier trouwens ook aan het goede adres.

Dope


De naam zegt het al, deze pizza’s zijn dope. Dope is een kleine pizzeria, waar je ook gewoon vanaf je bank bij kunt bestellen. Ze maken pizza’s met liefde en dat is te zien. Het is een echte Italiaan waar je terecht kunt voor alles waar je zin in hebt, of het nu vega, vegan of vlees is. De zaak zit in de gezellige wijk De Pijp.

Sugo


Beetje te veel vette pizza gegeten? Sugo heeft pizza in iets gezondere variant door de andere bodem en ingrediënten. Je eet hier pizza net zoals in Amerika, maar dan in Romaanse stijl: per vierkante slice. Voor diner adviseren ze 2/3 slices, wat uitkomt op zo’n 8 euro dus het blijft goedkoop. Ook deze lekkere pizza’s zijn gewoon vanuit huis of werk te bestellen.