Open Art Route Amsterdam

Volgend weekend moet je in Amsterdam Zuid-Oost zijn voor de toffe ‘Open Art Route’

Zaterdag 7 december is het dan zo ver, Open Ateliers viert het 25-jarig jubileum van het tofste evenement voor hedendaagse kunst in Nederland. Dat doen zij door middel van een unieke, interactieve route door Amsterdam Zuid-Oost en zal in het teken staan van workshops, voorstellingen, optredens en de tentoonstelling ’25 jaar Open Ateliers’. Alles om jou te inspireren met de nieuwste kunst.

unnamed

Het Amsterdamse stadsdeel dient als decor voor meer dan 50 makers uit binnen- en buitenland. Dit jaar staat het kunstenfestival in het teken van jong opkomend talent versus gevestigde pioniers, en besteden ze speciale aandacht aan de geschiedenis van de oudste broedplaats in de Bijlmer, de Open Ateliers.

unnamed-1

Bij de Open Ateliers in Kruitberg zetten kunstenaars, waaronder Vinger.nl, Abu Kanu en Auke VanderHoek hun studio’s open. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen, in gesprek gaan met de kunstenaars, meedoen aan workshops en genieten van live DJ sets. Heesterveld Creative Community heeft een breed programma waar onder andere Open Studio Sessies worden georganiseerd met artiesten en producers als zangeres en actrice Giefa Sparkle (The Voice Kids), Cheyenne Toney (Voice of Holland) en producers Patchwork en Gino Cochise (Badjekkah).

Daarnaast kun je een paar deuren verder met Gwen van der Zwan en haar collectief FOEF stickers ontwerpen en maken, en tonen jonge experimentele kunstenaars als Arthur Guilleminot hun werk in NEVERNEVERLAND. Ook besteden ze dit jaar aandacht aan het nachtleven en sluiten het festival af met een afterparty in de jongste broedplaats die Zuidoost kent, LOLA BAE, waar naast muziek ook een podium wordt gegeven aan spoken word van We The People en tattoo art van Freakzduartz.