Screen Shot 2018-05-07 at 11.24.10

Ophef over ‘bosneger’ opmerking bij RTL programma Bubbels & Gloss

Er is gister maar weer duidelijk geworden hoe weinig fucks er worden gegeven op de Nederlandse televisie. Het platform is al langzaam aan het doodbloeden en dit soort akkefietjes zullen niet bijdragen aan het niveau van de programma’s.

In de laatste aflevering van Bubbels & Gloss voelde Ad Peters, vertegenwoordiger van kappersorganisatie Intercoiffure, zich iets te op zijn gemak en besloot een aantal rare opmerkingen eruit te gooien. Het programma is een Lifestyleprogramma waarin de vrouw van 35 jaar en ouder centraal staat en het onderwerp van die dag was het krullend haar. Wat volgens Ad helemaal niet fijn is, want je kunt er niet zoveel mee. Ad zei het volgende over mensen met krullend haar.

“Daarom is het ook belangrijk om jouw klanten hier ook tips over te geven. Want die mensen willen ook wel eens wat anders, je wil er niet altijd als een bosneger bij lopen.”

Deze opmerking is terecht bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Onder andere Miss Black Hair NL reageerde direct op de uitspraak en keurde deze natuurlijk af.

Het erge van deze situatie is niet alleen het feit dat deze witte meneer dit soort onzin uitkraamt, want hij weet waarschijnlijk gewoon niet beter. RTL zou wel beter moeten weten dan dit soort bullshit uit te zenden want je kan van te voren toch ook wel bedenken dat dit voor commotie gaat zorgen. RTL heeft inmiddels wel door middel van een persbericht haar excuses aangeboden voor de opmerking.