cheese pizza

Pizza is een beter ontbijt dan cornflakes

Het is eigenlijk een guilty pleasure van iedereen: het laatste pizzastukje van de avond ervoor opwarmen om je brakke zondagochtend hoofd te verzorgen. Het voelt niet gezond, maar lekker is het wel.

Nu is er een voedingsdeskundige die ons allemaal gerust komt stellen: een pizza slice is beter dan een kom met cornflakes. Chelsey Amer heeft het woord gebracht: een pizza slice heeft ongeveer evenveel calorieën als een portie cornflakes. Het enige verschil is dat pizza veel meer proteïne heeft waardoor je er naast meer voldoening, ook nog een meer voedingsstoffen uit haalt. Dit betekent dus dat een pizza slice je maag langer tevreden houdt.

Het gaat echter niet om bijvoorbeeld de ‘super cornflakes’ die extreem gezond zijn en als je je toch minder schuldig wilt voelen door cornflakes te eten, dan kan je je cornflakes wat extra’s geven door yoghurt en fruit toe te voegen. Dan haal je er genoeg voedingsstoffen uit.

“Honoring a pizza craving for breakfast can prevent binging on an entire pizza pie later in the day.” zegt Chelsey echter. Dit betekent dus dat een pizza slice in de ochtend kan voorkomen dat je later een gehele pizza gaat eten. Vuur bestrijden met vuur dus!

BRON