pexels-photo-264544

De must-go platenwinkels voor vinyl verzamelaars in Amsterdam

Een van de leukste hobby’s is misschien wel het verzamelen van vinyl platen, of je nou houdt van nostalgie of gewoon de aesthetics. In Amsterdam kan je jezelf in ieder geval helemaal kwijt in de vele platenzaken, wij hebben er een paar voor je uitgelicht:

Rush Hour Records


Dit bericht bekijken op Instagram

We’ve just added more than 500 brand new second hand hiphop records to the bins – open until 7! #rhnewarrivals #hiphop #rushhourstore

Een bericht gedeeld door Rush Hour Store (@rushhourstore) op


Bij de bekende Rush Hour kan je terecht voor een groot scala aan tweedehands platen. Ze verkopen hier vooral house, techno, electro en elektronische muziek.

City Records


Als je niet zo van drukte houdt, dan is dit misschien wel de winkel voor jou. Het is er lekker rustig en ze hebben gewoon goede, kwalitatieve platen.

Black Gold Amsterdam


Lekkere koffie en LP’s zijn een goede combi; hier kan je terecht voor beiden. De koffie is echt goed en de platen zijn divers van funk en afrobeat tot 90’s hip hop. De winkel ligt in hartje Amsterdam.

Waxwell Records


Dit bericht bekijken op Instagram

Takeover. #alanthechemist #daringer #actionbronson

Een bericht gedeeld door Waxwell Records (@waxwellrecords) op


Je kan je helemaal verliezen in het grote assortiment van Waxwell Records, deze platenzaak staat bekend om hun vriendelijke service en hun fijne ligging in de 9 Straatjes.

Second Life Music


Dit bericht bekijken op Instagram

cellophane angel

Een bericht gedeeld door Sam Granoff (@samgranoff) op


Deze platenzaak staat helemaal vol met een grote variatie aan platen. Ook zijn de mensen vriendelijk en de inrichting is erg mooi; gewoon gaan.

Record Mania


Dit bericht bekijken op Instagram

Current theme: #animals 🦍 which records do you think we’re missing? 🐮🐺🦈

Een bericht gedeeld door Record Mania Amsterdam (@recordmaniaamsterdam) op


Dit is een kleine winkel die al heel wat jaren bestaat. Het begon ooit als zaakje in Jordaan en het staat nu echt bekend als gouden oude onder de platen liefhebbers.

Vinylify


Bij deze zaak moet je zijn voor kwaliteit; de platen zien er slick uit en ze klinken ook nog eens goed. Het bijzondere is dat je hier personalized platen kunt maken. Upload je favoriete tracks en ontwerp zelf de hoes, dan heb je pas een unieke plaat.

Velvet Music Amsterdam


Hier kan je prima een tijdje door heen struinen om plaatjes te scoren. Dit komt ook doordat de eigenaressen erg vriendelijk en behulpzaam zijn, niks arrogant.