Producers uit Rotterdam

Maak kennis met de hardste producers uit Rotterdam

Goeie muziek komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, voor bangers heb je goeie beats nodig en iemand die je helpt met recorden. Eerder lieten wij jullie weten op welke rappers uit Rotterdam je absoluut niet mag slapen, maar nog niet  welke producers uit Rotterdam er achter de schermen hebben gewerkt aan hun projecten.

Beatmakers, producers en engineers zijn een beetje de onder geschoven kindjes van de muziekindustrie. Terwijl zij juist enorme sleutelfiguren zijn om een project/tune te laten slagen. Daarom wijden we dit artikel toe aan de producers uit de havenstad (en daar omheen).

Tobi Checker


Dit bericht bekijken op Instagram

its my birthday 2day, very gratefull!

Een bericht gedeeld door Tobi Checker (@2ktobichecker) op


Tobi Checker heeft tot zo ver, veel geproduceert voor Bokoedro en Brunzyn. Maar dat niet alleen, hij heeft het afgelopen jaar veel gewerkt met FaberYayo en is veel in de studio te vinden met onder andere Def Major en Rarri Jackson. Rotterdam is de jonge producer inmiddels te klein geworden, zijn ambities zijn om internationaal door te breken als artiest naast zijn producer carrière.

GUAP


Dit bericht bekijken op Instagram

🍾

Een bericht gedeeld door GUAP 💽 (@prodguap) op


Het begon voor GUAP allemaal met een programma op zijn laptop waarmee hij piano kon spelen met zijn toetsenboord. Van het éen kwam het ander, want niet veel later ging hij van prutsen op de online piano naar, echte beats maken op Fruity Loops 7. Practice makes perfect en dat is gebleken bij GUAP, want hij is nu regelmatig te vinden in de studio met onder andere Tisci London, Cry Dentalhon en ga zo maar door. En als dat al niet indrukwekkend genoeg was, is hij naast producent óok engineer.

Iced Out Blue


Dit bericht bekijken op Instagram

Rate this song 🧟‍♂️ Weet niet of ik het uit moet brengen🤨👍 Oja en wie hoor je hier nog meer op? ⚡️

Een bericht gedeeld door ɪᴄᴇᴅ ᴏᴜᴛ ʙʟᴜᴇ (@icedout.blue) op


Verrassend aan producers uit Rotterdam is dat zij vaak multi-disciplinairy artists zijn en uit collectieven komen. Zo komt Iced Out Blue, net als GUAP, Cry en Dentalhon uit een groep genaamd ‘Individuals‘. Hij maakt niet alleen beats, maar richt zich nu ook op een carrière als artiest.

Trap Money Biggie
producers uit Rotterdam
T-T-Trap Money Biggie, je kent hem ongetwijfeld van zijn iconische beat tag. Eerder omschreven wij hem als een rapper waar wij nog veel van kunnen verwachten. Maar naast rappen is hij ook een enorm succesvol producers, hij heeft beats gemaakt voor grote namen als Fredo Santana, Dsavage, Lil CJ Kasino, Ronnie Flex en Winne. Om maar wat namen op te noemen.

Froduction


Dit bericht bekijken op Instagram

lately i’ve been in my mind, and I can’t seem to find a way out this time🧩

Een bericht gedeeld door (@froduction) op


Van alle producers uit Rotterdam is Froduction misschien wel de gene die wij het meest in de gaten moeten houden.Hij voelt zich thuis in meerdere genre’s en probeert ieder genre eigen te maken. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de Youtube trending hit “Johnny story“, in samenwerking met Avenue en Jayboogz. Froduction zal voorlopig niet stil zitten, er zullen nog meer veelbelovende producties van hem aankomen.

Nash Crebula


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @nash.gc op


Een self-made man die nog maar 4 jaar in de game is, net zoals veel producers begon het in een krakkemikkige homestudio met Fruity Loops op een laptop en Nash was geen uitzondering. Met de hulp van onder andere Kauwboy en Green Cabin heeft hij zich zo ver weten te ontwikkelen tot gevaardigd producer en zo goed als rechterhand van Elijah Waters. Zijn netwerk heeft hij weten op te bouwen in het Rotterdamse uitgaansleven, en is erg te spreken over hoe de stad zich zelf op de kaart zet op het gebied van muziek. “Wat zo tof is aan Rotterdam, is dat iedereen samenwerkt met elkaar, iedereen in een grote groep beweegt en elkaar gunt naar de top.

Fallwood


Dit bericht bekijken op Instagram

caught on film by @rarrijackson

Een bericht gedeeld door fallwood 🍃⛓💫 (@fallwoodrn) op


Er is bijna geen instrument die Fallwood niet kan bespelen, multi instrumentalist by heart maar ook een getalenteerd producer en sound designer. Heeft al met veel artiesten samengewerkt waaronder: Lil Keed, Young Jordan, Yeat, Bokoedro, Rarri Jackson en Flansosa. Maar zijn focus ligt nu vooral op het maken van elektronische muziek, hij heeft 5 tapes uitgebracht, die allemaal te beluisteren zijn in de “producers uit Rotterdam” playlist hieronder.