19SS_xSP_RS-X_Toys_0351_RGB

PUMA brengt je met de RS-X direct terug naar je jeugd

Vroeger was alles beter. We haten het om te zeggen, omdat we zo stoffig overkomen – maar het is echt zo. Als je mensen de keuze geeft om terug de tijd in te gaan, naar hun zorgeloze kinderdagen, dan weten wij zeker dat een groot gedeelte van de mensheid die kans met twee handen zou aangrijpen. Helaas moeten we accepteren dat dit niet kan, maar gelukkig hebben we PUMA. En dan met name de PUMA RS-X.

19SS_xSP_RS-X_Toys_0136_RGB

Die PUMA RS-X heeft voor hun nieuwe modellen gekeken naar de speelgoeddoos van vroeger, zonder daarbij in te boeten voor kwaliteit of techniek. De RS-X is het klassieke chunky model die in de jaren ’80 naar buiten kwam als de meest innovatieve sneaker, die gemaakt was met een oog op comfort en stijl.

Nu, in 2018, keert de RS-X terug met een knal. Laten we even inzoomen op twee absolute eye-catchers; de RS-X Toys en de RS-X Toys Hot Wheels 16. Te beginnen met de Toys – verkrijgbaar in PUMA Black-Blue Atoll, PUMA White-PUMA Royal-High Risk Red, Bright Peach-High Risk Red & Bonnie Blue-Sweet Lavender. – waarvan vooral de tweede Mondriaan-esque aanvoelt.

Uiteraard zit het Puma Running System – wat in de jaren ’80 al baanbrekend was – ook in deze schoen verwoven. Dit zorgt niet alleen voor een stabiele look, het is ook de reden dat de schoen ultra-comfortabel is. Don’t get it twisted: het mag dan misschien ‘Running System’ technologie heten; voor wandelen en andere snelheden van lopen is de schoen ook uitermate geschikt.

Dat is nog niet alles though – er is ook een Hot Wheels variant van de RS-X verkrijgbaar. Voor de 50e verjaardag van Hot Wheels werken ze samen met PUMA om een exclusieve sneaker collectie te droppen. Dus als je jezelf te oud vind om nog met speelgoed te spelen maar je stiekem nog steeds een zwak hebt voor de modelauto’s, is deze samenwerking perfect.

PUMA en Hot Wheels hebben namelijk sneakers gecreëerd die elk gebaseerd zijn op zijn eigen set van iconische modelauto’s. De eerste sneaker, de ‘RS-X TOYS HOT WHEELS 16’ is gebaseerd op de ‘Original Sweet 16’ – een set die terug gaat in de tijd, naar de eerste release van Hot Wheels. Deze set van 16 modelauto’s wordt gezien als de meest invloedrijke aller tijden. De sneaker is bijna volledig zwart, heeft een transparante zool en is natuurlijk uitgerust met de nodige Hot Wheels x PUMA branding. De ‘RS-X TOYS HOT WHEELS CAMARO’ heeft het zelfde model maar zoals de naam al verklapt is deze gebaseerd op de ’68 Camaro set en is dus juist verkleed in een felle oranje kleur. De ‘RS-X TOYS HOT WHEELS BONESHAKER’ is gebaseerd op de zwart goude Dodger en de sneaker behoudt de kleurencombinatie.

Vanaf vandaag zijn de ‘RS-X Toys’ te kopen via The Athletes Foot & De Bijenkorf, en de PUMA x Hot Wheels collectie dropt 1 december via Sneakerbaas. Foto’s van beide collecties zijn hieronder te bekijken.

19SS_xSP_RS-X_Toys_0136_RGB

19SS_ECOM_MF_SP_RS-X_TOYS_FeaturesGrid_Desktop_Small_2

19SS_ECOM_MF_SP_RS-X_TOYS_FeaturesGrid_Desktop_Small_1

19SS_xSP_RS-X_HotWheels_1580_RGB19SS_xSP_RS-X_HotWheels_1600_RGB

19SS_xSP_RS-X_HotWheels_1691_RGB

19SS_xSP_RS-X_HotWheels_1774_RGB

19SS_xSP_RS-X_HotWheels_1805_RGB

19SS_xSP_RS-X_HotWheels_1990_RGB