18AW_SP_Select_Han-Kjobenhavn-2_RGB

PUMA en HAN KJØBENHAVN keren hun nieuwste collectie letterlijk inside out

Wat hebben IKEA, H&M en HAN KJØBENHAVN gemeen behalve dat ze uit Scandinavië komen en dat elke millennial er vast wel een keer mee in aanraking is gekomen? Juist, de aesthetics. De simplicity die centraal staat in Scandinavisch design is een wereldwijd fenomeen. Why wouldn’t it be? Simplicity is key. En soms, als je het heel goed aanpakt, is het niet alleen key maar is het eerder art.

Dat is het geval bij de nieuwe collab van PUMA en HAN KJØBENHAVN. Bijna traditiegetrouw droppen de Duitse gigant en het Deense modemerk elk jaar een collab. Het thema van dit jaar? ‘Inside Out’. Een interessante mash-up van workwear en sportswear waarbij het interieur centraal staat. Ruwe materialen en details, met een premium feel. “We always challenge ourselves and outdo what we created in previous seasons.”, aldus Jannik. “For this collection, I thought of flipping the design inside out to make it more interesting. Still keeping it wearable, as an everyday staple, but with luxe materials and meticulous craftsmanship.”

18AW_SP_Select_Han-Kjobenhavn-extra-2_RGB

18AW_SP_Select_Han-Kjobenhavn-extra-1_RGB

18AW_SP_Select_Han-Kjobenhavn-8_RGB

Het idee van workwear is dat het multi-inzetbaar is. Dat is de hele collectie – niet alleen schoenen, maar ook (keihard, if we may say so) apparel komt voorbij. Qua schoenen hebben wij de Trailfox Disc HAN heel hoog zitten. We zien een chunky zool die niet overdone aan voelt – de combinatie met vintage
nubuck, leren overlays en het felrode accent is buitengewoon goed gelukt. Maar dat betekent niet dat je de andere schoenen moet onderschatten – de Avid in Steel Gray en White is ook echt een dingetje. Traditiegetrouw gaat de collectie dus verder dan schoenen. Kijkend naar apparel springt de PUMA x HAN Bomber en de PUMA x HAN track pants eruit. Hier staat de trend ‘oversized’ centraal. De items voelen enerzijds vintage, anderzijds premium aan. Het is een collectie die afgesteld is op functionaliteit en aanwezigheid – apparel en schoenen horen altijd te matchen, maar om de een of andere reden lukt het PUMA en HAN elk jaar om het effortless te laten aanvoelen.

18AW_SP_Select_Han-Kjobenhavn-6_RGB

18AW_SP_Select_Han-Kjobenhavn-5_RGB

18AW_SP_Select_Han-Kjobenhavn-4_RGB

De PUMA x HAN collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar via onder meer PUMA.com en de site van Han Kjøbenhavn – of via Nederlandse stores Baskéts en Maha.