Screen Shot 2018-09-07 at 15.13.00

PUMA en Polaroid brengen samen prachtige retro sneaker pack uit

Wat hebben PUMA en Polaroid nog meer in common, behalve dat ze beiden met een P beginnen? Meer dan je misschien denkt. De twee giganten staan beide voor innovatie en zijn constant bezig zichzelf te vernieuwen.

We zagen al een glimp van de samenwerking toen we met PUMA in Berlijn waren – nu is de lang geanticipeerde drop eindelijk hier. PUMA en Polaroid hebben een toffe collab met een keihard sneakerpack geïnspireerd op de 80’s. Zelfs als je deze jaren niet bewust hebt meegemaakt word je verrast.

18AW_SP_Polaroid-Product_17879_RGB 18AW_SP_Polaroid-Product_17862_RGB

Het pack bestaat uit 2 unieke stijlen: PUMA RS-0 en de RS-100. De RS-100 incorporeert elementen van de iconische Polaroid camera. We zien een leren upper met het iconische logo van Polaroid op de voorkant verwerkt en – uiteraard – het iconische Polaroid Color Spectrum op de tong van deze toffe sneaker. Zelfs op de onderkant van de zool zie je de kleurrijke regenboog terug komen.

18AW_SP_Polaroid-Product_17847_RGB

18AW_SP_Polaroid-Product_17791_RGB

Dat iconische spectrum zie je nog beter bij de RS-0. Het herkenbare kleurrijke spectrum is op de gehele tong volledig te spotten. Daarnaast zien we suede en leren overlays afgewikkeld met reflective details; terugverwijzend naar de flits van de Polaroid camera’s.
De collaboration komt op een geweldig moment voor beide partijen – zowel PUMA als Polaroid zijn in het midden van een culturele renaissance. PUMA in de vorm van hun RS-0 – waarmee ze met tal van legendarische brands samenwerken. Polaroid door het verder kijken dan de iconische camera’s en mensen wereldwijd te helpen met het makkelijker delen van foto’s in alle vormen en maten.

18AW_SP_Polaroid-Product_17785_RGB

Wil jij de jaren 80 (her)beleven? Dit PUMA x Polaroid pack is vanaf vandaag verkrijgbaar via PUMA.com. Volgende week vrijdag 14 september is er een exclusief launch event bij Baskets wat volledig in het teken staat van deze collab!