PUMA Rider OG

PUMA staat op het punt om de 80’s weer relevant te maken

Het decennium van leggings, neon zweetbandjes, tracksuits, Mickey mouse, volumineuze kapsels, Dirty Dancing, Madonna de Walkman, en CDs. We hebben het uiteraard over de 80’s. Een era die ongekend veel invloed heeft gehad op hedendaagse fashion, technologie en cultuur. Dat beseft ook PUMA die nu vol inzet op de PUMA Rider in een nieuw jasje.

rider

Bijna 40 jaar geleden begon het allemaal voor de vooruitstrevende PUMA Rider, één van de meest iconic sneakers uit die tijd is weer terug in een moderne variant. PUMA lanceert nu de vernieuwde Fast-, Future- en Style Rider in vier nieuwe colorways en later zullen er hoogstwaarschijnlijk nog meer colorways en modellen droppen. Maar nu eerst deze PUMA Rider OG drop: opvallend is meteen de shape – de angled studs waar de Rider in de 80’s bekend om stond zijn behouden gebleven, al zijn ze in de nieuwe versie wel iets meer slick.Schermafbeelding 2019-10-18 om 14.53.17

Future Rider

Naast dat de angled studs een terugkerend thema is voor de Rider, zien we ook weer de felgekleurde waves en de luchtige zool terug. In de 80’s was de schoen zijn tijd ver vooruit met alle technologie die erin zat, dat terwijl de schoen revolutionair licht was. Dat concept is ook dit jaar herhaald – de Rider staat garant voor ultiem comfort, waarmee performance ook nog eens mogelijk is.

De Fast Rider is een lightweight, charming sneaker in donkerblauw/geel met felblauwe details of in zwart met oranje details. Ze hebben beiden een geribbelde, bulky buitenzool die shock-absorbing is en extra cushioning geeft, wat ervoor zorgt dat ze heerlijk lopen.

Schermafbeelding 2019-10-18 om 14.57.30

Fast Rider

De Style Rider komt in een frisse oranje/witte colorway en is eyecathing door het bulky design en het fel oranje. Hij heeft een vintage look met de geribbelde buitenzool en het luchtige mesh. Als laatste hebben we de Future Rider; een opvallende, stoere 80’s sneaker in felblauw met geel. Deze heeft precies dezelfde colorway als de Rider uit de jaren 80, waardoor het echt een remake is. De sneaker zit heel comfortabel door het bouncy riderfoam en is lekker luchtig. Alle drie hebben ze een toffe vintage look, maar toch net even anders. De één is wat meer gedurfd dan de ander, maar comfort staat bij allen voorop.

Schermafbeelding 2019-10-18 om 14.53.24

Fast Rider

In de 80’s gingen de Riders als warme broodjes over de toonbank, en het ziet er naar uit dat je ook bij de aankomende drop snel moet wezen. De Riders worden namelijk in zeer minimale aantallen geleverd aan exclusieve sneaker stores. De sneakers zijn vanaf 26 oktober in de Benelux in beperkte aantallen te verkrijgen bij cream accounts WOEI , AVENUE en PANTHERS. Wees dus snel als jij de eerste wil zijn die in de nieuwe Riders loopt. Mocht je misgrijpen, houdt dan je ogen geopend want er zou nog wel eens een tweede drop kunnen komen. Goodluck!

Schermafbeelding 2019-10-18 om 14.56.59

Style Rider