19SS_SP_Select_CoCreator-Alteration_11_RGB

PUMA vergeet alle regels voor nieuwe ‘Alteration’ sneaker

Je hebt sneakers die chunky zijn en je hebt chunky sneakers. Sneakers die de term ‘chunky’ niet alleen omarmen, maar die hem nieuw leven geven. Kracht bij zetten. De nieuwe PUMA Alteration is zo’n sneaker — chunky, in all the right ways.

Voor de Alteration heeft PUMA wederom samengewerkt met Jannik (founder en creative director van HAN KJØBENHAVN), waar PUMA in het verleden al meerdere keren zeer succesvol mee samenwerkte. Samen brachten PUMA en het Deense designhuis drie collecties uit, waarin het Scandinavische design centraal stond: eenvoud en functionaliteit stonden hierbij voorop. Nu heeft PUMA opnieuw de hulp van de ontwerper ingeschakeld om een meer excentrieke en futuristische sneaker uit te brengen. Maak kennis met de opvallende PUMA ‘Alteration’.

19SS_SP_Select_CoCreator-Alteration_2_RGB

Creative director Jannik Wikkelsø Davidsen staat bekend om zijn verfrissende en vernieuwende designs, geïnspireerd door zijn herinneringen aan zijn kindertijd in de buitenwijken van Kopenhagen. “A lot of the stuff that I’m doing is from personal experience, me growing up in the suburbs of Denmark where we had a super laid-back way of living. I kind of want my designs to come back to that. In my choice of fabrics and colours, I want to have a more down to earth, analogue expression, that’s the main idea behind it.”

In de sneaker komen twee werelden samen. De bovenkant heeft een eenvoudig, structureel design die doet denken aan de buitenwijken van Kopenhagen, terwijl de zool een meer post-apocalyptische look heeft met zijn mix aan bulky vormen en verschillende tinten. Het resultaat is een chunky sneaker die de trend omarmt, maar ook heel duidelijk zijn eigen positie kiest.

19SS_SP_Select_CoCreator-Alteration_4_RGB

De collectie werd gedebuteerd tijdens Fashion Week in Parijs, die afgelopen januari plaatsvond. Hier zag je al meerdere colorways voorbijkomen, maar de eerste drop zal bestaan uit twee kleuren: ‘Celery-Limelight’ en ‘High Rise–Gray Violet’. Hier komt het post-apocalyptische karakter van de schoen naar buiten — beide colorways accentueren de onverwachte eenheid van twee verschillende perspectieven. De upper in de vorm van een simplistische structuur, refererend naar de buitenwijken van Kopenhagen. De sole kijkt naar de toekomst, gevuld met wavy oneffendheden en grove vormen.

De Puma Alteration komt uit op 21 maart en is in kleine hoeveelheden te koop bij onder andere De Bijenkorf. Check hieronder meer beeld en wees spits — wij hebben zo’n gevoel dat deze uitverkocht zullen zijn voordat je ‘Alteration’ kan intypen op Google.

369771_01

369771_01_sv01

369771_01_sv04

369771_01_sv02

369771_03

369771_03_sv01

369771_03_sv04

369771_03_sv02