Schermafbeelding 2019-12-06 om 19.45.28

PUMA’s vernieuwende ‘Rider’ sneakers leven al in 2020

Eerder schreven we over hoe PUMA ons terugbracht naar de funky 80’s en nieuw leven blies in hun iconische OG Rider pack sneakers. Maar voor de nieuwe Rider sneakers willen ze niet alleen maar terugkijken, maar juist vooruitkijken. En dat is goed getimed met een nieuw decennium voor de deur. De Fast-, Future- en Style Rider in vier unieke colorways was nog maar het begin, want nu slaat PUMA haar slag met de vernieuwende Rider sneakers. Maak je klaar voor deze eyecatchers, die ready zijn om 2020 over te nemen.

DEF PUMA_K&A_Jiri_05

Jiri

De eerste Rider’s lieten al een nieuwe look zien met de retro kleuren en het design, maar deze overtreffen met een ander, unisex design wat perfect bij het nieuwe jaar past. De grens tussen man en vrouw wordt steeds meer vervaagt en gender rollen spelen een steeds minder grote rol. Daar heeft PUMA goed rekening mee gehouden met deze nieuwe Rider’s – voor iedereen is de sneaker draagbaar; onder een strakke denim, vintage broeken met wijde pijpen of juist een harde tracksuit zullen de schoenen tof staan.

DEF PUMA_K&A_Bokoesam_01

Bokoesam

Waar we vorig jaar veel chunky dad sneakers met een bulky designs zagen, gaan we nu juist weer naar een wat slicker, ingetogen model. Nog steeds kleurrijk, bold en sportief, maar wel minder chunky. Op de sneaker zien we suede overlays, ademend nylon en stijlvolle silicone decoratie, die samen zorgen voor ultiem comfort. Buiten dat het textiel de kicks als veertjes aan je voeten laten voelen, maakt PUMA nu ook gebruik van een vernieuwd, blauw, schokabsorberende ‘Rider Foam’, wat voor extra comfort zorgt.

DEF PUMA_K&A_Lauwtje_04

Lauwtje

De opvallende sneaker kenmerkt zich verder door de popping kleuren High RiseDazzling Blue en PUMA White. De color blocking lagen met de felgekleurde rode veters doen denken aan de funky 80’s, wat weer een goed contrast is met het vernieuwende design.

DEF PUMA_K&A_DJAbstract_02

DJ Abstract

De foto’s op de race-baan zijn gemaakt tijdens het internationale Ride On Event, wat eerder in Londen plaatsvond. Hier was PUMA Fam als DJ Abstract, Lauwtje, Bokoesam, Jiri, Celmatique, Hanwe en Yade Lauren bij aanwezig, zij mochten kijken hoe de vernieuwende sneakers klaar waren voor een nieuw decennium. In de Rider Ride On Pack zit ook nog de Future Rider, die eerder al dropte. Het gerucht gaat dat PUMA de Rider Pack nog meer wil uitbreiden met colorways, dus houdt onze socials goed in de gaten. De eerste drop van de Rider’s is vanaf nu verkrijgbaar bij Bijenkorf, Avenue, Patta, Bruut & Concrete.

DEF PUMA_K&A_Hanwe_01

Hanwe

DEF Puma_K&A_Yade_01

Yade Lauren