r-kelly-gq-0216-02

R. Kelly zou de leider zijn van een cultus en meerdere vrouwen tegen hun wil vasthouden

Een onthutsend en lang stuk op Buzzfeed vandaag vertelt ons dat R. Kelly de leider zou zijn van zijn eigen cultus en meerdere vrouwen tegen hun wil vasthouden in pandjes in Atlanta. Buzzfeed komt tot dit verhaal aan de hand van interviews met voormalig getrouwen van Kelly en juridische documenten. Hieronder een korte samenvatting, het hele verhaal lees je hier.

Het stuk wordt ingeleid met het verhaal van moeder ‘J.’ die haar dochter ‘verloor’ aan R. Kelly. De R&B-ster zag wel brood in de zangkwaliteiten van de dochter en bood aan haar te helpen met haar carrière. Ouders en dochter door het dolle heen: hulp van iemand met zo’n staat van dienst en portemonnee, dat gaat de carrière van dochterlief in een stroomversnelling brengen.

35a173bf

Het liep allemaal even anders: dochter verhuisde naar Atlanta, waar ze nu nog steeds verblijft. Haar ouders proberen haar intussen uit alle macht weer naar huis te krijgen, maar omdat ze niet als vermist staat opgegeven en ze zelf laat weten niet de behoefte te hebben naar huis te keren, kan er weinig gedaan worden. Ondertussen is moeder J. veranderd in een privé-detective die beweert dat Kelly een ‘cult’ is begonnen en haar dochter ‘tegen haar wil’ vasthoudt.

Beweringen van Kelly’s voormalig entourage doen vermoeden dat de ouders weleens gelijk kunnen hebben. Cheryl Mack, Kitti Jones en Asante McGee laten in gesprekken met Buzzfeed weten dat er in ieder geval zes vrouwen in Atlanta en Chicago zouden wonen die allemaal totaal onder controle zouden staan van R. Kelly. Met totale controle wordt hier bedoeld dat Kells, alweer 50 jaar oud, alle aspecten van hun levens bepaald: van hoe laat ze eten tot hoe ze zich kleden tot wanneer ze seks hebben. De seks zou hij vervolgens filmen.

Cheryl Mack, die nog contact heeft met mensen dichtbij R. Kelly, vertelt: ‘The women in Kelly’s entourage initially think “This is R. Kelly, I’m going to live a lavish lifestyle. No. You have to ask for food. You have to ask to go use the bathroom. Kelly is a master at mind control. He is a puppet master.’

rs-225007-172025661_

In het hele verhaal staan nog talloze meer bizarre ontboezemingen. Zo zouden er in Kelly’s ‘gastenverblijf’ in Georgia meerdere vrouwen wonen, waaronder de ‘den mother’. Deze 31-jarige vrouw zou de nieuwkomers ‘trainen’ in hoe Kells graag seksueel geplezierd wordt. Ze zou onlangs de banden met Kelly verbroken hebben.

Uiteraard heeft R. Kelly een redelijk verleden wat betreft dit soort rare (seks)delicten en het verhaal van Buzzfeed steekt sterk in elkaar. Je leest het hele verhaal, ‘R. Kelly Is Holding Women Against Their Will In A “Cult,” Parents Told Police’, hier.