Schermafbeelding 2019-09-06 om 14.08.36

Rapduo Lange Frans en Baas B herenigd en dit deden ze in de tussentijd

Na de breuk van het duo in 2009 hebben de mannen na 10 jaar contact hersteld. Je kent hen vooral van hun ’00 bangers Mee naar Diemen zuid en Het land van.

De reden van hun splitsing was vooral de onbegrip voor de burn-out van Baas B en lack of communication. “Nu we tien jaar ouder en wijzer zijn hebben we allebei het gevoel dat dit beter zal gaan. We communiceren beter en hebben meer levenservaring” liet Lange Frans gisteravond weten in Talkshow Beau.

Na het conflict wilde hij niet meer rappen en zich richten op het schrijven van singer-songwriterliedjes. Jammer genoeg met weinig succes. Tijdens de breuk heeft in ieder geval Lange Frans niet stil gezeten.
Hij heeft samen met 4shobangers 2016 zijn eigen platenlabel opgezet, waar onder andere projecten als blauwdruk booth en blauwdruk ll uit voortgekomen zijn, 2016 is ook het jaar dat Baas B liet weten dat hij hoopte dat contact hersteld zou worden. Sinds vorig jaar liet Lange Frans dan ook weten “weer voorzichtig contact te hebben gehad” met Baas B.

Gisteravond was de officiële bekendmaking van hun revive en zaten de mannen aan tafel met Beau van Erven Dorens over hun muzikale samenwerking. Ook deden het zij een speciale versie van Het land van. Check de video hieronder.