Schermafbeelding 2020-02-08 om 12.43.12

Van deze rappers wist je niet dat zij uit Almere komen

Almere, de razend groeiende stad aan het IJmeer. Bijna het nieuwe Amsterdam te noemen, want ook Almere neemt het voortouw in het brengen van nieuw geluid binnen de Hip Hop scene. Almere is inmiddels geen boeren gehucht meer, mede dankzij grote artiesten als Esko, Leafs en Dopebwoy is Almere op de kaart gezet. Vorige week lieten we weten van welk Amsterdams talent wij nog veel meer kunnen verwachten, en nu maken we kennis met de rap talenten uit de nul drie zes.

Ros


Dit bericht bekijken op Instagram

Wat zijn de 2 dingen die ik ALTIJD bij me heb?🤔👀

Een bericht gedeeld door 𝖘𝖔𝖗 (@younggsor) op


Als er iemand is waar wij niet meer omheen kunnen in 2019, dan is het wel Sor. Wat we van de Ally native weten is dat hij multi-getalenteerd en hij nog niet klaar is met van zich laten horen. Laatst dropte zijn 101 sessie ter aankondiging van zijn ‘PHONAK EP’. Eerder schreven wij over zijn recentelijke release ‘FAM’, dat is hier terug te vinden.

Zoë Jadha


Deze bewonderenswaardige jonge dame uit Almere, valt al niet meer onder categorie ‘opkomend’. Sinds haar debuut in 2017  ‘coach je vriendin‘ timmert ze keihard aan de road to success. Intussen is ze getekend bij het Top Notch label en het lijkt erop dat Zoë-Jadha niet vies is van hard werken. De nog maar 17-jarige rising star heeft in twee jaar veel bangers uitgebracht en ook een paar toffe samenwerkingen gehad met onder andere, Latifah, Lauwtje, DØS en Tur-G. Check hier onder haar laatste release vlezig:

Mystic 


Dit bericht bekijken op Instagram

Best trip so far 🎌💕

Een bericht gedeeld door BEASTBOYSCLUB (@1300mysticman) op


Deze creatieve duizendpoot kan je misschien kennen van ”ik weet’ , ‘toem allang’ of zijn laatste release ‘BOO!’ .  Mystic is getogen in Almere en was onderdeel van het oude BEASTBOYSCLUB (waar Leafs ook onderdeel van was,) nu is hij student aan de Herman Brood Academie.  Hij is niet alleen een rapper, hij maakt ook zijn eigen beats en is een independent artist. Als je 2019 niet hebt ingeluid met “Shawty i knoooow, ik weeeet, ik heb geen tijd voor je”  kan je Nova/Storm EP hieronder nog beseffen:

Guyrin Jomairo


Dit bericht bekijken op Instagram

@guyrinjomairo

Een bericht gedeeld door Guyrin Jomairo, Artist (@guyrinjomairo) op

Fotograaf, graphic designer, producer, engineer én rapper; van Guyrin Jomairo kan je wel zeggen dat hij een multidisciplinary artist met workethic is. Hij is nog maar net een jaar in de rap scene maar heeft ondertussen wel al drie EP’s en acht singles uitgebracht, zijn intenties zijn om internationaal door te breken met Engelstalige rap. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn nabije omgeving, en dat is voor hem Almere. Check hieronder zijn laatste EP  ‘Lenses’:

24k Water

Almere is waar het voor Water  – zoals de meeste hem noemen – begon, samen met zijn neef sor maakte zij hun eerste muziek. Tegenwoordig stapt hij naar eigen zeggen- ‘de booth in op gevoel’, zijn muziek is hier dan ook op gebaseerd. Zijn laatste tunedoe iets‘ met Wally is gebaseerd op een heartbreak ervaring en later omgegooid naar dé zomer anthem om je akka op te draaien.

SHENNUMBANINE


Dit bericht bekijken op Instagram

Shout out @joeyakz6 om mezelf daar te laten zien #realrecognizereal

Een bericht gedeeld door SHENNUMBANINE (@shennumbanine9) op

“SHEN-Number-Nine” is misschien wel de snelst groeiende rapper uit Almere. Sinds zijn eerste release ‘bail out’ in 2018 gaat hij through the roof. Kenmerkend zijn de boze barz en strakke flows op drill en trap beats. Al z’n tunes maken het je moeilijk om stil te blijven zitten.  Check hier onder zijn laatste release ‘Cowboy Bop’.