patta-ray-fuego-zwart-t-shirt-1

Ray Fuego wint 3voor12 award voor beste album van het jaar

We zeggen het al langer, het album ‘Zwart’ van Ray Fuego is 1 van de hardste releases van dit jaar. 3voor12 heeft ook niet geslapen op Ray zijn album en heeft het uitgeroepen als beste album van 2018.

In totaal waren er twaalf muzikanten genomineerd voor de award. De jury bestond uit een selectie van vier muzikanten, vier muziekprofessionals en vier luisteraars van 3FM.

De jury was lovend over Fue zijn werk: “Het winnende album gooit alle succesformules uit het raam, en gebruikt verschillende muzikale idiomen met speels gemak. Op Zwart neemt Ray Fuego je mee naar Amsterdam om drie uur ‘s nachts. Het schiet heen en weer van agressie en depressiviteit naar verliefdheid en seks. Hij zegt alles wat op zijn hart ligt met een volstrekt eigen stem en creëert een eigenzinnig album dat zowel zachtaardig als keihard is. Ook technisch rapt hij heel sterk, zijn flow is on point en met veel variatie.”

Dus als je het album nog niet hebt beseft, begin te beseffen. Stay ook tuned voor Ray’s volgende project dat op 16 oktober gaat verschijnen genaamd ‘Fue’.