Photographer: Jennifer Causey, Prop Stylist: LIndsey Lower, Food Stylist: Mary Claire Britton

De allerlekkerste cheeseburger recepten die je meteen wil maken

Vorige maand was het in Amerika  ‘National Cheeseburger Day’, wat inhoudt dat veel fastfood chains  gratis cheeseburgers weggeven of speciale actie’s houden.  Jammer genoeg is deze feestdag nog geen hit in Nederland, maar we kunnen er wel een feestje van bouwen door zelf cheeseburgers te maken. Wij hebben voor jou een aantal van de lekkerste cheeseburger recepten op een rijtje gezet:

All American classic cheeseburger
normal cheeseburger
Dit cheeseburger recept is hoe wij hem allemaal kennen, je kan altijd variëren met je toppings door gekarameliseerde uitjes, bacon of zelfs een spiegeleitje op je burger te doen.

Juicy lucy burger a.k.a Jucy Lucy

Photographer: Jennifer Causey, Prop Stylist: LIndsey Lower, Food Stylist: Mary Claire Britton

Photographer: Jennifer Causey

Voor de kaas liefhebbers is dit een goeie, de Jucy Lucy is namelijk een kaas gevulde patty met lekkere juicy toppings. De vulling kan je afwisselen met bijvoorbeeld cheddar en jalapeño, pittige Nederlandse Beemster of een romige vier kazen vulling.

Cheeseburgers met een Mexicaanse twist
mexican-burgers-5
En ander lekker alternatief voor de classic cheeseburger is er een met een Mexicaanse twist, de combinatie van een gekruide patty getopt met een chunky salsa, heerlijke guacamole en nacho’s on the side is om je vingers bij af te likken.

Cheeseburgers goes Greek
griekse cheeseburger
De frisse taste van deze Griekse pita cheeseburger is ook een aanrader. Housemade tzasiki, feta kaas chunks en een Grieks gekruide burger tussen een grilled pita broodje, en je Griekse cheeseburger is klaar.

Vegetarische cheeseburgers
vega cheese burgers
Ook de vegetariërs en vegans zijn welkom op het feestje, dit recept is een alternatief en daar wordt de cheeseburger niet minder om, de kaas kan je vervangen met een vegan cheddar van bijvoorbeeld violife.