11.jpg

Rechter Commissaris legt uit waarom SFB nog vastzit en voorlopig niet vrijkomt

SFB zit voorlopig nog wel even vast, zo werd gisteren bekend gemaakt. De advocaten van Frenna en Priceless probeerden de twee vrij te komen omdat er weinig bewijs was tegen de twee, maar dat verzoek werd genegeerd. Nu weten we ook waarom.

De rechter-commissaris in Suriname heeft tekst en uitleg gegeven over de afwijzing van het verzoek om vervroegde vrijlating. Zo zouden het meisje uit de video en andere getuigen gezegd hebben dat de twee er wel bij waren. Ook heeft de rechter-commissaris verklaard dat de onderlichamen van de personen in het filmpje gelijkenissen vertonen met die van de verdachten en zouden de stemmen in de video lijken op die van Frenna en Priceless. Dit alles bij elkaar opgeteld deed de rechter-commissaris beslissen om de mannen niet vrij te laten.

Tenslotte werd er duidelijk gemaakt dat het intrekken van de aangifte van de moeder van het meisje uit de video geen invloed heeft op de zaak. Al met al: SFB blijft nog steeds vastzitten en hangt nog steeds een straf van maximaal 12 jaar boven het hoofd.

Bron: De Ware Tijd