Schermafbeelding 2019-03-11 om 13.10.59

Red Bull Music omarmt de future van Soul music met Jarreau Vandal

Soul is in opmars. Dat is duidelijk te zien aan de nieuwe generatie Nederlandse artiesten, producers en DJ’s. Denk maar eens aan Jorja Smith en Masego, maar ook de Nederlandse RIMON en Jarreau Vandal. In de muziek van de genoemde namen zijn allemaal soul elementen terug te horen. Om bij de tijd te blijven, duikt Red Bull Music de komende drie maanden in ‘The Future Of Soul’.

Dat doet Red Bull Music met hulp van de enige echte keizer van de soulful club-anthems: Jarreau Vandal. Samen met muziekjournalist Shinta Lempers duikt hij dieper in het verleden van soulmuziek, en laat ons kennis maken met de nieuwe generatie artiesten. Jarreau Vandal wil hen in de spotlight zetten door middel van live uncut sessies, events, interviews en artikelen over nieuw soul talent.

jarreau-vandal

Volgens Vandal moet het verhaal juist nu verteld worden, omdat het in de clubscène een steeds belangrijker genre wordt: “Omdat dit een interessante tijd is; iedereen kan nu door internet zijn eigen carrière opbouwen. Dit gebeurt ook al volop in Nederland. Ik denk ook, als ik vanuit mijn eigen perspectief kijk, dat Nederlandse dj’s in de internationale clubscene van de soulvolle dance, heel erg invloedrijk kunnen worden. Dat kan niet onopgemerkt voorbij gaan.”

In de nieuwste Uncut sessie cureert Jarreau Vandal soultalenten voor de grootste sessie tot nu toe. Samen met vocalisten Luna Mae, Gaidaa, Robin Yerah, rapper Jay-Way presenteert Jarreau Vandal jullie de Soul Cypher. 

Houdt verder deze pagina goed in de gaten om wekelijks op de hoogte gehouden te worden op het gebied van Nederlandse en internationale soulmuziek, want er gaat veel tofs aan komen – zeker voor alle soul-heads.