Kali Uchis

Red Bull presenteert ‘The Future of Soul’ met optredens van Kali Uchis, RIMON en Jarreau Vandal

Wie bij Soul denkt aan de seventies, wijde broeken, Aretha Franklin of Erykah Badu, loopt achter. Soul van nu klinkt nieuw, elektronisch en up-to-date – alleen de essentie is hetzelfde. Red Bull heeft besloten om de hedendaagse soul op 9 juni te vieren met ‘Red Bull presents: ‘The Future of Soul’ in de marmeren hal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

“Er is tegenwoordig té veel toffe soulful muziek om te negeren. Soul is een belangrijk ingrediënt in alle muziekstromingen en meer mensen zouden de soulmuziek van nu moeten ontdekken”, aldus Jarreau Vandal, de co-curator van de show. Jarreau is een multi-getalenteerde artiest en DJ uit Amsterdam die vorig jaar nog op tour door Europa ging. Hij heeft dan ook samen met Red Bull de line-up mogen samenstellen: niemand minder dan Grammy-nominee Kali Uchis en de rising star uit ons eigen land, RIMON zullen het podium delen.

foto: tomdoms.com

Kali Uchis werd genomineerd voor de ‘beste R&B act’ en haalde op haar hit ‘After the Storm’ al 43 miljoen views. Het wordt de eerste keer dat ze in Nederland te zien is. RIMON daarentegen heeft haarzelf al bewezen nadat 3voor12 haar show had benoemd tot de ‘Beste Noorderslag act’ van 2019.

rimon

De pre-sale tickets gaan op 17 april om 12:00 uur in de verkoop – de reguliere verkoop zal op 30 april van start gaan via deze link.