red_dead_redemption_2_trailer_3

Rockstar Nederland laat zieke gamer ‘Red Dead Redemption II’ weken voor de release spelen

Meet Jurian, Hij lijdt aan Neurofibromatose type 2, een erfelijke ziekte waar in Nederland ongeveer 400 mensen aan lijden. Hij zit in de laatste fase van zijn leven en hij had nog 1 grote wens. Als groot fan van Red Dead Redemption 2 wilde hij heel graag de game nog kunnen zien en spelen. Daarop besloot zijn vader Harm contact op te nemen met Rockstar.

Jurian schreef het volgende aan Rockstar:

“Helaas zit ik in de laatste weken van mijn leven. Ik ben uitbehandeld. Sinds 2004 vecht ik tegen een chronische zeldzame ziekte genaamd Neurofibromatose Type 2. Waar er vele “goedaardige” tumoren in mijn lichaam groeien. Lang heb ik het overleefd, maar ik heb er nu genoeg van.

Aangezien ik in spanning af te wachten zat op Red Dead Redemption 2, ging mijn vader in contact met de uitgever, of ze een exemplaar eerder hadden als uitzondering. Rockstar Nederland wou het graag geven maar dat mochten ze niet, dus hadden ze contact met het hoofdkantoor, die al snel iets moois voor mij regelde. Er kwamen eind die week twee werknemers van Rockstar Nederland bij mij thuis, die mij een privé-demonstratie gaven van de game. Na een middagje spelen namen ze de game helaas weer mee.

Aangezien ik laatst een artikel las over een vergelijkbaar geval met Nintendo, wilde ik dit u vertellen. Aangezien Rockstar ook iets moois gedaan heeft.”

Twee werknemers van de studio zijn uiteindelijk bij de jongen thuis geweest, zodat hij het spel onder toezicht alvast kon uitproberen.